Élet-Stílus

“Egy kismama teste nem szégyellni való. Inkább csodálatos”

Megindító nyílt levelet írt a kétgyerekes nő, miután bevásárlás közben megkérdezték tőle, mikor fog szülni.

A dolog pikantériája, hogy az ohiói Perrysburgben élő Lindsey Kay Self nem vár gyermeket. Kilenc héttel korábban adott életet második gyermekének, és mint mondja, az azóta eltelt kicsit több mint két hónapban számos fontosabb dolga akadt annál, mint hogy a várandóssága alatt felszedett pluszkilókon aggódjon.

This week a gentleman at Target asked me when I was expecting. I laughed and told him “if you’re asking when I’m…

Posted by Lindsey Kay Self on Thursday, March 3, 2016

“A héten, vásárlás közben megkérdezték tőlem, mikor fogok szülni. Egy férfi volt és szemlátomást minden rosszindulat nélkül szegezte nekem a kérdést. Először meglepődtem, aztán nevetni kezdtem”

-írta a fiatal anyuka, aki ma már bánja, hogy csak egy humoros megjegyzésre futott az erejéből, amivel tudatta a férfivel, hogy nem várandós. Lindsey leírta azt is, a válasz hallatán a férfi elszégyellte magát, pedig szerinte erre semmi oka nem volt. Egyiküknek se.

“Azt kívánom, bárcsak elmondtam volna neki, hogy nincs miért szégyenkeznie. De nekem sincs. Elvégre a testem, amit lát, az utóbbi években két gyermeket táplált és védelmezett. Hogy a gyerekeimnek ez volt az otthona 9+ hónapig.”

Lindsey tisztában van vele, hogy a szülés után már nem néz ki úgy, mint előtte, de szerinte most egyáltalán nem ez a fontos.

“Egy kismama teste nem szégyellnivaló dolog, épp ellenkezőleg: csodálatos. Igen, még akkor is, ha a striák és sebhelyek miatt, csak nyomokban emlékeztet arra a testre, ami a szülés előtt volt”

-írja, majd hozzáteszi, minden nap hálát ad a szülés után megmaradt pocakjának, ez ugyanis minden egyes pillanatban emlékezteti arra, hogy anya lett. Ez pedig földön túli boldogsággal és hálával tölti el.

“Szóval ne szégyelld, ha a szülés után nem leszel azonnal topmodell, feszes hasfallal. Ahelyett, hogy szégyenkeznél a hasad miatt, inkább hálával gondolj rá, és jusson eszedbe, megadatott neked az, ami oly sokaknak nem: hogy egészségben kihordj egy kisbabát.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik