Élet-Stílus

A kismama és a baba is “belehalt” a szülésbe, de már együtt tölthetik az anyák napját

A brit kismama története bejárta a világot.

Sokáig kétséges volt, hogy Louiser Chapman és újszülött kislánya Olivia együtt tölthetik-e az anyák napját, miután mind a ketten életveszélyes állapotba kerültek a szülést követően – számolt be a Mirror.

A csaknem tragédiába torkolló események láncolata ott kezdődött, hogy a 24 éves brit nő majdnem elvérzett, amikor a placenta áttörte a méhfalát. Sürgősségi osztályra szállították, ahol allergiás rohamot kapott egy antibiotikumtól, ami miatt hét percre megállt a szíve.

Miközben az életéért küzdöttek, az orvosok császármetszéssel világra segítették alig másfél kilós babáját, Oliviát. Louisernek hat napig emlékezetkiesése volt, ezért 10 percenként el kellett neki magyarázni, hogy megszületett a gyermeke, és inkubátorban van. A nővérek naplót írtak neki, hogy később felidézhesse az eseményeket.

baba

A legrosszabb azonban csak azután következett, hogy hazamentek a gyermekkel: a kis Olivián ugyanis megfázás tünetei jelentkeztek, majd leállt a légzése. Csak a fiatal kismama lélekjelenlétének és az általa alkalmazott elsősegélynek volt köszönhető, hogy a pici életét sikerült megmenteni.

Olivia újra kórházba került, ahol kiderült: egy kis lyuk tátong a szívén, ezért több hetes kezelést, többi közt vérátömlesztést kellett kapnia. Az orvosok most azt mondják, a lyuk magától be fog záródni, de a kislánynak addig oxigénpalackkal kell lélegeznie.

Minden nehézség ellenére Louiser és Olivia a körülményekhez képest jól vannak, és együtt tölthetik az anyák napját. Ha véget ér az influenzaszezon, a szülők azt tervezik, hogy állatkertbe mennek csemetéikkel. Több gyereket viszont nem akarnak vállalni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik