Élet-Stílus

A szülőszobában szelfizett az orvos – kirúghatják

A moldovai doktor azt mondja, az újszülött felett érzett örömét akarta megörökíteni. Az állásába kerülhet.

Dr. Sergiu Sochirca, a moldovai Florestiben lévő kórház korábbi igazgatója néhány nappal ezelőtt, az éjszakai műszak alatt egy kisfiút segített a világra. Azt mondja, a gyermek érkezése olyan boldogsággal töltötte el, amiről azt gondolta, az ismerőseivel is meg kell osztania. Épp ezért szelfit készített magáról a szülőszobában. Majd még egyet, ahol a kisfiúval pózol.

Kép forrása: Facebook
Kép forrása: Facebook

A két képet ezután feltette a saját Facebook-oldalára, ahova kísérőszövegnek ezt írta:

„Üdv mindenkinek, aki hozzám hasonlóan éjszakai műszakban dolgozik. Épp most érkezett a világra egy kis élet, tele reményekkel.”

A poszt vírusszerűen terjedni kezdtek és ekkor kezdődtek Sochirca igazi problémái. Az orvos ugyanis nem vette figyelembe, hogy a szülőszobás szelfin a félig öntudatlan, félmeztelen kismama is rajta van. A nő – mikor tudomására jutott, hogy orvosa képet készített róla – érthető módon felháborodott és panaszt tett az orvos ellen. A szelfi híre az egészségügyi minisztériumba is eljutott, ahol azt követelik Sochirca főnökeitől, hogy távolítsák el szabályszegő alkalmazottjukat.

Moldovában ugyanis szigorúan tilos bárkiről, a beleegyezése nélkül képet készíteni. A kép ráadásul több ponton sérti a hatályos törvényeket is: így például a személyi adatok védelméről szólót, emellett az orvos-beteg titoktartásét is. Hogy a beteg személyiségi jogairól már ne is beszéljünk. Arról, mi lesz a szelfiző orvos büntetése, a Florestiben lévő kórház vezetése hamarosan dönt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik