Élet-Stílus

Megmentette osztálytársa életét egy pécsi lány

A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában a 11. E osztály épp hittanórán ült, amikor az egyik lány rosszul lett. Azt mondta, szorít a mellkasa, fáj a feje, és szeretne kimenni a mosdóba. De már az ajtó felé, a tanári asztalnál összeesett – meséli a bama.hu-nak egy osztálytárs, Komlósi Lujza.

Odaszaladunk, nyugalomba helyeztük és felemeltük a lábát. Azt gondoltuk, elájult, olyankor pedig ez a legjobb, amit tehetünk. Jobban is lett, már fel tudott kelni. Így aztán elindultunk vele az orvosi szobába.

A folyosón viszont a lány ismét összeesett, és ekkor volt szükség Pozonec Mária Dorotea – aki Lujzával együtt kísérte a lányt – életmentő tudására, amit az iskolai elsősegélyszakkörön tanult.

Azt mondta, nem lát semmit, minden elsötétült. Aztán csak feküdt a padlón, becsukta a szemét, és többet nem szólalt meg. Láttam, ahogy kifújja a levegőt, de nem emelkedik újra a mellkasa. Rádöbbentem, ha leáll a szíve, csak perceim maradnak, hogy segíteni tudjak, ezért azonnal megkezdtem az újraélesztést. Szinte önkéntelen mozdulatok voltak ezek, nem volt időm gondolkodni

-nyilatkozta a lapnak Mária.

Aztán megérkezett az orvos és a mentők is. A rosszul lett diáklány szülei nem járultak hozzá a személyes adatok megismeréséhez, ezért róla csak annyit tudni: a kórházban több vizsgálatot végeztek rajta, majd hazaengedték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik