Élet-Stílus

Menet közben zuhant ki a kétéves kisfiú a kisbusz hátuljából

A volánnál ülő nagypapa csak percekkel később vette észre, hogy unokája eltűnt.

A vérfagyasztó jelenetsort a közelmúltban rögzítette egy szélvédőkamera Kínában. A szóban forgó felvételen jól látszik, hogy mikor a lámpa zöldre vált és a kisbusz elindul, a kocsi hátsó feléből váratlanul egy kétéves forma fiúcska zuhan az útra. A kisbusz sofőrje – mint később kiderült, a gyermek nagyapja – a hangos dudálás ellenére sem vette észre, mi történt és tovább hajtott – írja a CNN.

Az úttesten gyalogló kisfiú életét végül a kisbusz mögött haladó, és videózó autós mentette meg, aki látva az eseményeket félrehúzódott és az autóktól biztonságos távolságba terelte a gyermeket. Néhány perccel később megérkezett a kétségbeesett nagypapa is, aki a kínai CCTV-nek nyilatkozva elárulta, először nem vette észre, hogy unokája eltűnt az utastérből.

A férfi hozzátette, a kisbusz hátsó ajtajának zárja akkor sérült meg, mikor néhány nappal korábban hátulról beleütköztek.

“Nem vettem észre, mikor az unokám a hátsó ülésről a raktérbe mászott, és azt sem, hogy kiesett a rosszul záródó ajtón. Csak az tűnt fel, hogy a körülöttem lévők vadul dudálnak. Ekkor néztem hátra és vettem észre, hogy baj van. Azonnal félreálltam”

-védekezett a Sanghajban élő nagypapa, akit – miután a videó kikerült az internetre – hevesen támadni kezdtek, amiért nem használt gyerekülést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik