Élet-Stílus

Lemondott a kezeléséről egy rákbeteg férfi, hogy pénzt gyűjtsön anyja esküvőjére

A leukémiás férfi úgy érezte, édesanyja boldogsága fontosabb, mint a kétséges kezelések.

A most 21 éves kínai férfi, Wang Peihong alig 19 éves volt, mikor az orvosok akut limfoid leukémiát diagnosztizáltak nála. A fiatalember az eltelt 2 évben 14 kemoterápiás kezelésen vett részt, melyek költségei mostanra felemésztették a családja tartalékait. Miután édesapja 2011-ben autóbalesetben meghalt, Wang édesanyjára hárult a család fenntartójának szerepe.

Kép forrása: Shanghaiist
Kép forrása: Shanghaiist

Csakhogy az asszony hiába igyekezett elegendő pénzt előteremteni, nem tudta a megszokott életszínvonalat biztosítani beteg fiának. Anya és fia a mindennapokat egy rokon segítségével vészelte át, aki azontúl, hogy segített ellátni Wangot és 80 éves nagymamáját, adományokkal segítette a családot.

Kép forrása: Shanghaiist
Kép forrása: Shanghaiist

Idén januárban azonban minden megváltozott. Wang állapota romlani kezdett, lázas lett és kórházba került. A People’s Daily című kínai lap szerint, a fiatalember úgy érezte, meg fog halni. Nem így történt, ám az élmény rádöbbentette Wangot, hogy hiába kap kezeléseket, azok nem biztos, hogy megmentik az életét.

“Rájöttem, hogy ha én meghalok, anyám egyedül marad a fájdalommal és a gyásszal, ezt pedig nem akartam. Szerettem volna őt boldoggá tenni, ezért lemondtam a kemoterápiáról és úgy döntöttem, keresek neki egy megbízható férfit és elég pénzt gyűjtök ahhoz, hogy egy szép esküvő keretében, hozzá is mehessen.”

Szerencsére Wang ötletét a jószívű rokonok, barátok, ismerősök és helybeliek is támogatták, így múlt pénteken meg is tarthatták Wang édesanyjának esküvőjét, aki végül elhunyt férje bátyjának mondott igent. A ceremónia után a 21 éves fiúnak nyoma veszett: egy búcsúlevelet hagyott csak édesanyjának, amiben arra kéri, ne aggódjon miatta és legyen nagyon boldog.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik