Élet-Stílus

Azt hitte influenzás, néhány órával később az életéért küzdött

A brit egyetemista két lábát és az ujjait is elveszítette az influenzának hitt betegség miatt.

A 19 éves Charlotte Hannibal ma már elfogadta azt, ami vele történt. Nem keres válaszokat. Azt mondja, akkor sem volt dühös, mikor az orvosok – alig néhány órával azután, hogy magához tért – közölték vele, hogy térd alatt mindkét lábát amputálniuk kellett. Tudta, hogy csak úgy dolgozhatja fel mindezt, ha előre néz. A jövőbe.

A brit egyetemista a Sun című brit bulvárlapnak elárulta, egy házibulin kapta el azt a fertőzést, ami kis híján megölte őt.

„Vicces, hogy épp egy bulin történt a dolog, már csak azért is, mert mióta felvettek az egyetemre, szinte alig mondtam igent ilyesmire. Havonta legfeljebb egyszer mentem bulizni és akkor se maradtam sokáig”

-mondja a fiatal lány, aki a legutolsó házibulija után torokfájással és más, influenzára utaló tünetekkel ébredt. Azt mondja, nem tulajdonított neki nagy jelentőséget, még akkor sem, mikor az állapota romlani kezdett. Charlotte-ot végül aggódó szülei és húga beszélték rá arra, hogy nézesse meg magát egy orvossal.

„Bementem az ügyeletre, majd miután megvizsgáltak, közölték velem, hogy a kórházban kell maradnom, mert agyhártyagyulladásom van.”

Charlotte kezelését haladéktalanul megkezdték, ám ahhoz, hogy az orvosok megmenthessék az életét, amputálniuk kellett a két lábát és az ujjait is, ezek ugyanis elkezdtek elhalni a betegség következtében kialakult vérmérgezés miatt.

„Miután magamhoz tértem a mesterséges kómából, szinte semmire nem emlékeztem. Az emlékezetemet szép lassan nyertem csak vissza, ekkor jutott eszembe az is, hogy az egész egy egyszerű torokfájással indult.”

A fiatal lány most azért küzd, hogy felhívja a figyelmet az agyhártyagyulladás elleni védőoltásra. Biztos benne, hogy ha beadatta volna a vakcinát, nem kerül veszélybe az élete.

„Ennek ellenére mondhatom, hogy nagyon szerencsésnek érzem magam. Sokkal többet is veszíthettem volna a lábaimnál és az ujjaimnál”

-mondja Charlotte, aki – hála a rehabilitációjának – a közelmúltban újra ülhetett biciklin is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik