Élet-Stílus

A mobiltelefon tényleg megöli a spermákat?

Nagyon sok helyen olvasni, hogy a mobiltelefonok nincsenek jó hatással a férfiak nemzőképességére. Hogy pontosan miért alakult ki ez a hit az emberekben azt nem tudni, de úgy néz ki, hogy addig nem leszünk boldogok, amíg valahogy be nem bizonyítjuk, hogy a mobiljaink az életünkre törnek. Nevezhetjük ezt egyszerű technofóbiának, de mi a helyzet a tényekkel? Vannak a mobiloknak valós, kézzelfogható egészségügyi veszélyei? Röviden: nincsenek. Az azonban elvitathatatlan, hogy valamilyen hatást gyakorolnak a testünkre, még ha nem is akkorát, mint azt sokan gondolják.

A telefonok kis adóvevők, így az kétségtelen, hogyha közel tartjuk magunkhoz őket, akkor jóval több rádióhullám ér bennünket, mint egyébként. Az ilyenkor a testünk közelében keletkező hullámok túl gyengék ahhoz, hogy károsítsák a DNS állományunkat. Ami miatt jobban érdemes aggódni, az a keletkezett hő, ami elérheti akár a nagyon durva 0.2 ˚C-t is!

0.2 ˚C

Ebben az esetben ugye arról beszélünk, hogy a hő miatt a spermák valósággal megfőnek, így azok a károsodás miatt terméketlenné válnak. Ezek alapján mostantól érdemes lehet rettegni az ölbe vett vacsorától, vagy egyenesen a nyártól is, hiszen ekkor a fenti mobil okozta érték tízszerese, sőt százszorosa is érhet minket.

Forrás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik