Élet-Stílus

Gimis szerelmének köszönhetően gyógyul a rákból a haldokló kamaszfiú

Mikor megkérte a lány kezét, még nem tudta, hogy ezzel a tettével a gyógyulását is elősegíti majd.

Február 19-én, mindössze két hónappal azután, hogy az orvosok közölték vele, hogy daganatos betegsége gyógyíthatatlan, a 18 éves Luke Blanock oltár elé vezette gimis szerelmét, Nataliet – írja a Today.com. Az amerikai hírportál cikkéből kiderül, Luke mindössze 16 éves volt, mikor az orvosok Ewing-szarkómával, a harmadik leggyakoribb csontdaganattal diagnosztizálták. Az addig versenyszerűen sportoló fiú először összeroppant, majd elhatározta, nem hagyja, hogy betegsége bármiben is akadályozza őt.

“Akkoriban az egész életem a sport körül forgott. Imádtam játszani, a csapattal lenni, nem akartam, hogy a betegségem miatt mindez megváltozzon”

-mondja, majd hozzáteszi, a kemoterápiás kezelés alatt is játszani akart, mert a pálya volt az egyetlen olyan helyszín, ahol nem érezte magát betegnek. Luke betegségét 2014. januárjának elején kezdték kezelni, és úgy tűnt, a kemoterápia hatékonynak bizonyul a betegséggel szemben. Év végén az orvosok jó hírt közöltek a családdal: Luke szervezetéből eltűnt a rák.

Kép forrása: Luke Blanock
Kép forrása: Luke Blanock

A Blanock-család boldogsága azonban nem tartott sokáig. Három hónap sem telt, mikor kiderült, Luke betegsége kiújult. Újabb kemoterápia, majd egy műtét következett, az áttörés azonban ezúttal elmaradt. 2015. decemberében az orvosok közölték Luke-kal, hogy a betegsége, minden erőfeszítésük ellenére is gyógyíthatatlan.

“Azt javasolják, hagyjak fel a kezelésekkel és hagyjam ott a kórházat. Nem tagadom, először kétségbe estem” – mondja a fiú, aki miután átesett élete legnehezebb pillanatain, újra megtalálta az örömöt az életében. “Azt gondolom, azok a fiatalok, akik hozzám hasonlóan idő előtt kénytelenek szembenézni egy halálos betegséggel, hamarabb felnőnek, mint a többiek. Azon kaptam magam, hogy azon töprengek, vajon mi a legfontosabb az életemben.”

Luke rádöbbent, hogy a körülötte lévő embereknek, a szeretteinek köszönhet mindent. Köztük is, barátnőjének, Natalie Britvichnek köszön sokat, akinek Luke szerint oroszlánrésze volt abban, hogy meg tudta őrizni a pozitív hozzáállását. Épp ezért úgy döntött, nem vár semmire és oltár elé vezeti a fiatal lányt.

Kép forrása: Luke Blanock
Kép forrása: Luke Blanock

Luke és Natalie február 19-én mondták ki a boldogító igent. És bár Luke már nem jár kezelésekre, azt mondja, az esküvője óta sokkal jobban érzi magát, mint korábban.

“Tavaly decemberben olyan fájdalmaim voltak, hogy megmozdulni sem nagyon tudtam. Ez mostanra teljesen megváltozott. Ma már segítség nélkül fel tudok kelni az ágyból, és az erős fájdalomcsillapítókra sincs szükségem. Az orvosok is bizakodóak: a legutolsó vizsgálaton azt mondták, egyáltalán nem biztos, hogy a betegségem gyógyíthatatlan.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik