Élet-Stílus

Galgóczi István

24.hu
24.hu

2016. 02. 28. 12:23

muszlim hitoktató, arabista, politológus

1989. áprilisában vette fel az iszlám vallást, és még annak az évnek az őszén elutazott Kairóba, ahol a középiskolai érettségi után, az iszlám világ leghíresebb egyetemén az al-Azharon kezdte el az arab nyelvi és iszlám tanulmányait. Hosszú idő után ő volt az egyetem első magyar tanulója, de a sorban az első, aki nem diplomával érkezett. Sajnos az egyetem nem fogadta el az érettségijét, de ez érthető, hiszen nem az egyiptomi oktatási rendszerben tanult, ezért két év után hazajött, és 2000-ben lediplomázott az ELTE BTK Arabisztika és Politikaelmélet szakain.

Rendszeresen tart előadásokat az arab és iszlám vallásról, világról, a gondolatait pedig különböző újságoknak írja le. Természetesen arab nyelvet is tanít, vagy magyart araboknak. Több egyetemen is megfordult már, utoljára az ELTE ÁJK-n tanított. A doktori témaválasztása a Muzulmán Testvérekről szól, melyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen ír.

Három évet élt az iszlám világában, a következő országokban járt: Egyiptom (2év), Tunézia (8 hónap), Szudán, Törökország és Irán kétszer, Szíria, Szaúd-Arábia (Haddzs), Bosznia-Hercegovina, Kína, Kazahsztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán, Tádzsikisztán, Kirgizisztán.

2012-ben csatlakozott a VAPATA (Vallásközi Párbeszéd Társaság) munkájához, ahol a gondolatait, mint független muszlim fogalmazza meg.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Migrants make their way through the countryside after they crossed the Hungarian-Croatian border near the village of Zakany in Hungary to continue their trip to north on October 16, 2015. Hungary said it will shut its border with Croatia at midnight, closing a major entry point for migrants bound for northern Europe, weeks after a similar move on its Serbian frontier triggered clashes with refugees.    AFP PHOTO / HANNA SONIA / AFP PHOTO / HANNA SONIA
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.