Élet-Stílus

Egy ukrán férfi évekig középiskolásnak adta ki magát, csak hogy Amerikában maradhasson

A 23 éves Artur Samarin amerikai vízuma közel négy éve, azaz 2012-ben járt le. Az ukrán srác ekkor döntött úgy, hogy nem hajlandó visszamenni a hazájába, inkább hamis személyit csináltat és 18 éves tiniként éli tovább a mindennapjait. A fiú Asher Pottsként nemcsak a pennsylvania-i Harrisburg gimi legnépszerűbb alakja lett, hanem tevékeny részesévé vált a helyi iskolaközösségnek is. Asher, aki jó diákként ételosztásokra és vitaestekre is járt, úgy bukott le, hogy két hete valaki névtelenül felhívta rá a rendőrség figyelmét.

Az igazat megvallva, Asher egy tiszteletreméltó srác volt, egy igazi példakép, akire ha ránéztél azt mondtad: remélem az én fiam is ilyen lesz ha felnő!

Mondta róla Marcel McCaskill, a fiú egyik tanára. Mint kiderült, az irathamisítók nem végeztek fél munkát: Artur Samarinnak nemcsak személyigazolványa volt, hanem jogosítványa és egészségbiztosítási kártyája is. Amikor az iskolában a diákok megtudták, hogy ki volt Asher valójában sokan ledöbbentek. Egy lány ezt írta a Twitterén:

A tudat, hogy egy osztályban ültem vele, nagyon ijesztő.

A helyi rendőrség kiemelt ügyként kezeli az esetet, Samarin pedig azóta is előzetes letartóztatásban van. A hatóságok azt feltételezik, hogy férfi közvetlen közelében többen is tudhattak a titokról, így tovább folytatják a nyomozást.

Telegraph

Ajánlott videó

Olvasói sztorik