Élet-Stílus

Óriási botrány lett a penészedő, csepegésmentes itatópoharak miatt

Egy kanadai apuka a Facebookon kelt ki magából: szerinte kisfia a penész miatt betegeskedik.

Miután kisfia látszólag minden ok nélkül sokadszor is belázasodott és beteg lett, a Quebecben élő kanadai apuka, Simon O’kanada úgy döntött, kerüljön bármibe, kinyomozza, mi betegíti meg a gyermekét. Miután az orvosok biztosították, hogy egyszerű fertőzés, és nem más komolyabb betegség áll a háttérben, az apa górcső alá vette az összes olyan dolgot, ami napi szinten gyermeke keze ügyébe kerül. Így a csepegésbiztos itatópoharat is.

A szóban forgó, cseppmentes szeleppel ellátott Tommee Tippee itatópohár a magyar szülők körében sem ismeretlen, sőt, kifejezetten népszerű, ám azt csak kevesen tudják, hogy a nehezen tisztítható, cseppmentes szelep miatt akár veszélyes is lehet. Legalábbis erre utal az, amit az apuka talált a speciális szelepben, mikor szétfeszegette azt: Íme:

Kép forrása: Facebook
Kép forrása: Facebook

Miután kiderült, hogy a szelepben, közvetlenül az iváshoz használt nyílás mellett vastagon áll a penész, no és valami rém gusztustalan barna trutyi, a feldühödött apa úgy döntött, a Facebookos ismerőseivel is megosztja tapasztalatait. A fotóhoz mellékelt szövegben leírta azt is, hogy mikor felhívta a gyártót, hogy felelősségre vonja őket, a vonal másik végén lévő ügyfélszolgálatos munkatárs szó szerint kiröhögte őt.

„A nő nevetve azt mondta, ha az előírásoknak megfelelően használtuk volna az itatót, akkor nem alakul ki penész a szelepben.”

A gyártó szóvivője a Buzzfeed Newsnak elmondta, ha a szülők az előírásokat követve, hideg vízzel, vagy szűrt üdítővel töltötték a flaskát és a használati utasításnak megfelelően tisztították azt, kizárt, hogy a szelep penészedni kezdett volna. Elismerte ugyanakkor, hogy a meleg, valamint sűrű folyadékok esetében a penészedés számukra sem ismeretlen probléma.

Kép forrása: Facebook
Kép forrása: Facebook

Mielőtt a szülők bocsánatát kérte volna az okozott kellemetlenség miatt, a szóvivő azt javasolta a flaskát használó szülőknek, hogy a penészedés elkerülése érdekében, a használat után minél hamarabb tisztítsák meg az itatópoharak kupakját is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik