Élet-Stílus

Lenyűgöző videó egy burokban született baba első lélegzetvételéről

A nem mindennapi képsorokat egy hét alatt már 20 milliónál is többen látták.

Bár a videó készítésének körülményeiről csak keveset tudni, annyi biztos, hogy a különleges felvétel egy bizonyos Jasmine Perez jóvoltából került a Facebookra, ahol egy hét alatt már több mint 21 millióan nézték meg. A felvétel – ahogy az a címből is kiderül – azért igazán különleges, mert egy magzatburokkal együtt született babáról készült.

asi como cuando dicen ” nacio ENMANTILLAO” bueno… asi!

Posted by Jasmine Perez on Tuesday, February 16, 2016

A felvételen jól látszik, hogy miután az orvos világra segítette a kisbabát, egy ollóval óvatosan felvágja a burkot, majd felemeli és azonnal előre is dönti a kisbabát, hogy segítsen neki lélegezni. A videó készítőjének sikerült megörökítenie azt a nem mindennapi pillanatot is, mikor a magzatburokból kiszabadult gyermek először vesz levegőt.

Bár a köztudatban a „burokban születés” egyenlő a szerencsével, a szakemberek figyelmeztetnek, így világra jönni, nem jár semmiféle előnnyel. Sőt! Mint kiderült, a burokban születés inkább egy extrém ritka, ugyanakkor súlyos, potenciálisan életveszélyes állapot, tekintve, hogy a burokban lévő baba a körülötte lévő hártyától még, a köldökzsinóron keresztül pedig már nem jut oxigénhez.

Egy ilyen születés esetében az orvosok legfontosabb feladata, hogy mihamarabb eltávolítsák a burkot a baba körül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik