Élet-Stílus

Egy tampon végzett kis híján egy fiatal lánnyal

Három napig feküdt az intenzív osztályon egy 20 éves diáklány, Emily Pankhurst, az angliai Kentben. Azt mondja stresszes időszakon ment át a vizsgái miatt, ezért egyszerűen elfelejtette kivenni a tamponját. Úgy helyezett fel magának egy másikat, hogy az előző is bent maradt.

Emily Pankhurst (fotó: Facebook)
Emily Pankhurst (fotó: Facebook)

Az elfelejtett tampon kilenc napig maradt Pankhurst testében, a lány ezalatt vérmérgezést, és toxikus sokk-szindrómát kapott. Akkor érzékelte a bajt, amikor véres váladék jött a testéből, a hasa pedig felpuffadt.

„Amikor végre rájöttem, hogy mi okozza a bajt, kivettem a tampont, ami akkor már teljesen fekete volt, és valószínűleg tömve volt kórokozókkal. A zsinóron kívül cseppet sem emlékeztetett arra, hogy mi volt korábban. Szörnyű volt” – nyilatkozta a lány az PA hírügynökségnek.

Ekkor azonban már késő volt. A lány beszéde néhány óra múlva akadozni kezdett, majd elveszítette az eszméletét. Azonnal kórházba szállították, ahol három napon át csöveken keresztül táplálták.

Prankhurst azt mondja, az édesanyjának köszönheti az életét. Ő ugyanis az összes kezdődő tünetéről azt hitte, hogy csak a vizsgák okozta stressz miatt vannak. Az anyja azonban tudta, hogy valami nagyobb problémának kell lennie a háttérben, és addig nyaggatta a lányt, amíg végre kapcsolt.

(via BuzzFeed)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik