Élet-Stílus

Egy délutánra is átugorhat Amszterdamba

amszterdam (amszterdam)
amszterdam (amszterdam)

Ha kedve tartja, március 27-től akár egy kis délutáni sétára is átruccanhat Amszterdamba, mivel a KLM növeli a kapacitását és újabb járatot indít a holland fővárosba.

Amszterdam a világ egyik legszebb városa világhírű múzeumokkal, történelmi jelentőségű látnivalókkal és Velencéhez hasonló csatornahálózattal. A finom sajtok, a fapapucsok, a coffeeshopok és a biciklik világába való belecsöppenést elősegíti ez az új 132 férőhelyes járat, amely az amszterdami Schiphol repülőtérről reggel 08:40-kor indul Budapestre, és Budapestről 11:20-kor indul vissza Amszterdamba. Ezzel együtt immár napi négy járatot üzemeltet a holland légitársaság Budapest és Amszterdam között.

Fotó: KLM
Fotó: KLM

Dror Harel, a KLM magyarországi igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján kiemelte: az új járatnak köszönhetően még több, az egész világra kiterjedő csatlakozás lesz kényelmesen elérhető.

“A járatbővítés elsődleges célja az utasaink kényelmének biztosítása. Amellett, hogy a magyar közönség számos különleges célállomásra juthat el, az átszállási idők a hosszú távú járatokra is lényegesen lerövidülnek. Például ha Montréal-ba utazik valaki Budapestről, öt órával kevesebbet kell várnia a csatlakozásra a Schiphol repülőtéren, a Mexikóba utazók várakozási ideje pedig közel hat órával lesz kevesebb”

– mondta az igazgató, majd Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója is üdvözölte egyik legrégebbi partnerük fejlesztését.

A negyedik amszterdami járat bevezetése azért is nagy szó, mert így az Air France-KLM légitársaság egyedülálló módon immár napi nyolc járattal van jelen a hazai piacon, ami nálunk példátlanul magas járatszám.

Fotó: ACG
Fotó: ACG

Ajánlott videó

Olvasói sztorik