Élet-Stílus

A fél világ azt férfit sajnálja, aki órákat várt erre a vonatra

Több ezren sorakoztak fel a vasúti sínek mentén Nagy-Britanniában, hogy egy pillantást vethessenek a legendás Flying Scotsman nevű gőzmozdonyra, ami tíz évig tartó felújítás után most hajotta végre első hivatalos útját, háromszáz utassal. Az 1923-ban épített lokomotív volt az első vonat, ami elérte a száz mérföld per órás (160 kilométer per órás) sebességet, és népszerűségét jól mutatja, hogy a brit sajtó élőben számolt be útjáról.

A vonatra élőben kíváncsi emberek között volt a Lincolnshire megyében élő Ryan Allen is, aki órákon át várta a gőzmozdony megjelenését a sínek mellett. Majd amikor végre feltűnt, megtörtént, amitől a legjobban tartott. Szemből megérkezett egy másik vonat.

“Éreztem, hogy ez fog történni” – ezzel a szöveggel osztotta meg a Allen a Twitter-oldalán, ahogy a Virgin vasúttársaság egyik modern vonata elrontotta élete egyik nagy élményét. A videó pár órával később már meg is jelent a brit sajtóban, és a Virgin is felfigyelt rá. A cég pedig remek érzékkel azonnal fel is ajánlott neki egy ingyenjegyet az amerikai Atlantába, ahol – ahogy felhívták rá a figyelmet – “szuperforgalmas vasúti hálózat” várja a vonatok szerelmeseit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik