Élet-Stílus

Ötéves kislány mentette ki vak nagymamáját az égő házból

Hősként ünnepelnek egy ötéves kislányt, aki megmentette 76 éves nagymamája – valamint a kutyájuk– életét, amikor kigyulladt a louisianai Kennerben található otthonuk – jelentette a helyi sajtó. Cloe Woods egyedül volt otthon nagymamájával, amikor reggel hét óra előtt pár perccel megszólalt tűzjelző. A kislány gyorsan kipattant az ágyból, és átrohant nagymamájához, hogy felébressze az idős nőt, közölve vele, hogy azonnal ki kell menekülniük a füsttel teli épületből.

A kislány közben magához vette a család kutyáját is, majd mondta nagymamájának, hogy fogja meg a vállát, és kivezette a házból. Miután mindannyian épségben kijutottak az épületből, a kislány a szomszédokhoz szaladt, hogy vizet szerezzen, amivel elolthatja a lángokat.

Ekkor ért haza a kislány anyukája, aki idősebb fiát vitte az iskolába. „Ahogy közelebb értem, láttam, hogy a házunk lángokban áll, és Cloe nyugodt hangon elmondta, mi történt” – mondta el a kislány anyukája.

A lángokat végül a nem sokkal később kiérkező tűzoltók fékezték meg. A kenneri tűzoltóparancsnok elmondta: a kislány tökéletesen alkalmazta azokat a tanácsokat, amit pár hónappal korábban az óvodában tanult, amikor meglátogatták a városi tűzoltóállomást.

cloe0
Cloe Woods és óvodástársai, amikor meglátogatták a helyi tűzoltóállomást

„Igen meglepő, hogy ez a kislány emlékezett arra, mit tanult októberben” – mondta el John Hellmers az ABC Newsnak. A tűzoltóparancsnok hozzátette: az egyik, amit meg szoktak tanítani a gyerekeknek, hogy tűz esetén azonnal ki kell menekülni a házból, de ennek ellenére több olyan történetet is hallottak, amikor a gyerekek az ágy alá, vagy a szekrénybe bújtak a lángok elől. „Csodálatos, amit ez a pici lány csinált” – közölte Hellmers.

A tüzet az első vizsgálatok szerint egy hibás tűzhely okozta, és a lángok onnan terjedtek át az épület többi részére. A család jelenleg egy szállodában lakik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik