Élet-Stílus

Lebénult egy csípéstől, most a halálért könyörög

Kirsty élete 11 évvel ezelőtt hullott darabokra, miután egy rovar megcsípte őt.

A most 23 éves brit nő, Kirsty Keep mindössze 12 éves volt, mikor egy ártatlannak tűnő rovarcsípés örökre megváltoztatta az életét. Édesanyja, Theresa azt mondja, lánya épp a hátsó kertben játszott, mikor viszketésre és fájdalomra kezdett panaszkodni. Először csak legyintett a dologra, de később, mikor lánya tünetei egyre súlyosbodtak, úgy döntött, kórházba viszi őt – számolt be a Mirror.

Kirstyt három hétig kezelték kórházban: kiderült, a rovarméreg összezavarta a lány immunrendszerét és a valós fenyegetést jelentő fertőzések helyett, saját sejtjeire támadt rá. Az orvosok hiába próbálták gyógyszerekkel visszafordítani a reakciót, nem jártak sikerrel. Nem sokkal a csípés után Kirstynél Bell-szindróma alakult ki, aminek következtében az arca egyik oldalán teljesen lebénultak a mozgatóizmok, ráadásul szűnni nem akaró, áramütéshez hasonló fájdalmak kínozzák.

Kép forrása: Keep család
Kép forrása: Keep család

És, ha mindez nem lenne elég rossz, Kirstyt egy ideje rohamoktól szenved. Theresa a Mirror című brit bulvárlapnak elmondta, sokáig azt hitték, a lány különféle tüneteiért Lyme-kór felel, de a tesztek bebizonyították, tévednek. A fiatal nő most állandó felügyeletre és rendszeres orvosi ellátásra szorul az állandó fájdalom miatt:

„Minden egyes napom szenvedéssel, állandó fájdalomban telik. Mintha valaki kifordítaná a csontjaimat, eltépné az izmaimat és kihúzná a belső szerveimet”

-nyilatkozta a lány, aki az utóbbi hetekben azért könyörög édesanyjának, hogy engedje őt meghalni.

„Azt szeretné, ha Svájcba utazhatna egy olyan klinikába, ahol megszabadítják őt a szenvedéseitől”

-mondja Theresa, aki elismeri, rosszabb napjain lánya valóban úgy fest, mintha haldokolna. Hozzáteszi, szerencsére Kirstynek vannak jobb napjai is, és bár az ágyból nem tud felkelni, ilyenkor néha még viccelődni is szokott. A kétségbeesett anya a közelmúltban létrehozott egy GoFundMe-oldalt, ahol lánya orvosi költségeihez kér támogatást, egyúttal olyan emberek jelentkezését várja, akik találkoztak már hasonló betegséggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik