Élet-Stílus

Ennyire cuki gorillás videót még sohasem láttunk

Jól van az a nyugati síkvidéki gorillakölyök, akit koraszülöttként, császármetszéssel segítettek világra a Bristol Zooban, miután az anyja a terhességi magas vérnyomás nyugtalanító tüneteit mutatta. A gorillamama már csak segítséggel tudott lélegezni, de az állatkert személyzete most már az ő, és a babája jövőjével kapcsolatban is optimisták.

Gorilla babyAll of your friends will want to see this – the CUTEST gorilla video ever!This little one was born at Bristol Zoo Gardens in a rare C-section operation because mum Kera was showing signs of pre-eclampsia. You’ll be pleased to know both mum and baby are doing well.Find out more here: http://bbc.in/1oxUox6Thanks to Bristol Zoo for the pictures.

Posted by BBC Points West on Monday, 22 February 2016

A gorillákon végzett császármetszés igen ritka, legutóbb 2014-ben, San Diegóban végeztek ilyen beavatkozást, de Nagy Britanniában ez volt az első. A műtétet David Cahill professzor végezte, aki embergyermekek százait segítette már világra császármetszéssel, de gorillát természetesen még egyet sem.

A műtét három órán a keresztül tartott, s bár az újszülött erős szívveréssel jött világra, a tüdejében folyadék volt, és a légzése később sem akart beindulni. Két-háromórányi küzdelembe került, mire bébi a szívverésen kívül más életjeleket is adott. A valamivel több mint egy kilóval született gorillabébi azóta egyre erősödik.

Bár az anyja, Kira is szépen gyógyul, nem igazán tudja mi van körülötte. Mivel ez az első kölyke, a kórház valószínűleg hozat majd a kicsi mellé egy dajkaállatot.

(via BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik