Élet-Stílus

18 év után, véletlenül bukkant rá elrabolt lányára

A kicsi mindössze háromnapos volt, mikor elrabolták édesanyja mellől.

A 36 éves, dél-afrikai Celeste Nurse kedden a fokvárosi bíróságnak elmondta, gyógyszerek hatása alatt állt, mikor a vadidegen nő elvitte mellőle háromnapos kislányát. Hozzátette, azt hitte egy ápolónő veszi fel mellőle a síró gyermeket, ezért megnyugodott. Mikor magához tért, már sehol sem találták gyermekét, Zephany Joyt.

A nő és férje sosem feledték elvesztett gyermeküket. Minden születésnapját megünnepelték és szüntelenül reménykedtek benne, hogy egyszer viszont láthatják őt. És igazuk lett: tavaly egy fatális véletlennek, és legkisebb lányuknak, Cassidynek köszönhetően rábukkantak elrabolt gyermekükre.

Mint kiderült, Cassidy éppen abba a középiskolába nyert felvételt, ahova nővére, Zephany járt. Osztálytársainak hamar feltűnt, mennyire hasonlít a végzős diákra. Elmesélte ezt a szüleinek, akik nyomban felismerték a lányban az elvesztett gyermeküket. A rendőrséghez fordultak, és a DNS-vizsgálat igazolta is, hogy ők Zephany vérszerinti szülei.

A keddi tárgyaláson egy ötvenéves nő ült a vádlottak padján, aki azonban nem tartja bűnösnek magát a gyermekrablásban. Vallomásában elmondta, gyermekként szexuálisan zaklatták, többször megerőszakolták és megverték, ráadásul egy sor vetélése volt. Utolsó vetéléséről nem beszélt férjének, hanem elhatározta, hogy örökbe fogad egy gyermeket. Mint mondta, fizetett egy ismeretlen nőnek, aki egy vasútállomáson adta át neki a takaróba bugyolált csecsemőt.

A megvádolt asszony óvadék fejében szabadlábon védekezhet, de családjával, férjével és Zephanyval sem találkozhat. Ha bűnösnek találják, öt évre is börtönbe kerülhet. A bíróság legkorábban egy hét múlva hirdet ítéletet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik