Élet-Stílus

Egy nap különbséggel özvegyültek meg az egypetéjű ikrek

41 évvel ezelőtt egy napon házasodtak. Most közös temetést szerveznek elhunyt férjeiknek.

Azután, hogy kicsit több mint négy évtizede együtt ünnepelték életük legszebb napját, a 61 éves egypetéjű ikerpár, Lynda Tomlinson és Ann Ross a gyászt is együtt kénytelen megélni. A testvérek, akik szinte egész életüket együtt töltötték, sőt, még egymás szomszédjaként is éltek, a közelmúltban mindössze egy nap különbséggel özvegyültek meg. A testvérek ebben a nehéz időszakban is egymásra támaszkodnak és közösen szervezik a temetést is.

Ann, a Daily Mail című brit bulvárlapnak elmondta, senkinek sem kívánja azt, amin keresztül kell most menniük:

„De legalább egyszerre mentek el. Ha egy, vagy két hónap is eltelt volna kettejük halála között, az még nehezebb lett volna nekünk. Hiszen újra át kellett volna élnünk a veszteséget: feltépte volna a sebeket.”

Az asszony elárulta azt is, férjét, Ront, aki évekig a Rolls-Royce-nál dolgozott, az orvosok tavaly vastagbélrákkal diagnosztizálták. Hiába kapta meg a szükséges kezeléseket, a szervezete nem volt elég erős ahhoz, hogy legyőzze a betegséget, és egy nappal a 64. születésnapja után, február hetedikén meghalt a Royal Derby kórházban.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

Ann néhány órával később tudta meg, hogy miközben férje haldoklott, Lynda férje is kórházba került. Éppen ugyanabba, ahol Ront is kezelték. Mint mondja, sógora, Derrick évek óta szenvedett a cukorbetegség mellékhatásai miatt, de aznap szívelégtelenség és veseleállás miatt került kórházba. Az orvosok sokáig küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni: egy nappal azután, hogy Ron meghalt, Derrick követte őt.

„Nehéz ilyenkor bármit is mondani. Ezek a férfiak nem csak a házastársaink, de a legjobb barátaink is voltak. Egyelőre elképzelni sem tudjuk az életünket nélkülük. Egymásnak adjuk az erőt a folytatáshoz.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik