Élet-Stílus

Ez a vak férfi úgy rajzol le dolgokat, hogy azelőtt még soha nem látta őket

Ha valaki elveszíti a látását, az egy hatalmas veszteség. Ilyenkor az emberek többségének felerősödik a többi érzéke és más lesz a gondolkodásmódja. A vak emberek máshogy közelítenek a problémákhoz, új nézőpontokat keresnek a megoldás megtalálásának érdekében. A videón látható férfi rajzainak nem a végeredménye a fontos, hanem a folyamat, ahogy megpróbál megküzdni a problémával.

A videóból kiderül, hogy a férfi folyamatosan kimondja hangosan a gondolatait, igyekszik mindig valamilyen viszonyítási alapot keresni például ahhoz, hogy hogy is néz ki egy macska. A legtöbb rajzot geometriai formák alapján próbálja elkészíteni. A macska fülét például háromszöghöz hasonlítja, az autót pedig körök és kockák segítségével definiálja.

A legnagyobb gondot az jelenti számára, hogy minden egyes ceruzafelemelésnél újra kell keresnie a kezdő pozíciót, így az elején sűrűn elcsúszik. Remek példa a fent írtakra a megoldás, hogy a szabad kezét a kezdőponthoz rakva tartja észben, hogy honnan is kezdte a rajzot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik