Élet-Stílus

Az egész internet az egyszerű fejtörő megoldásán vitatkozik

A matematikai egyenlet gyümölcsökkel dolgozik. A feladatban meg kell határoznunk az alma, a banáncsomó és a kókusz értékét, hogy az utolsó részben össze tudjuk adni azokat.

Arról nincs hír, Anglia mely területéről indult hódító útjára a gyerekeknek adott házi, de december óta futótűzként terjed a Facebookon és az embereknek még mindig nem sikerült megegyezniük a végeredményben.

Először próbáld meg megoldani, aztán mondjuk a lehetséges eredményeket.

314EE88900000578-3450704-image-a-3_1455699360217

Az első sorban három alma összege 30. Vagyis egy alma értéke értelemszerűen 10.

A következő műveletben egy alma és két banáncsomó összege 18. Vagyis ha az alma 10, akkor kizárásos alapon a két banáncsomó értéke 8, egy banáncsomóé pedig 4.

A harmadik feladatnál egy banáncsomó és két kókusz különbsége kettő. Vagyis ha a banáncsomó 4, a két kókusz értéke 2, tehát egy kókuszé 1.

Így jön ki az utolsó műveletsornál, hogy egy kókusz (1), egy banáncsomó (4) és egy alma (10) összege 15. Nálunk legalábbis.

Van, aki szerint 16 a helyes megoldás, mert a kókusz értéke a harmadik és a negyedik műveletben is kettő, attól függetlenül, hogy utóbbinál csak egy szerepel a feladatban.

Sokak úgy vélik, hogy a negyedik műveletnél nem négy, hanem csak három banán van a csomón, így annak értéke csak három. És így számolva a végeredmény csak 14.

Valaki pedig arról próbálta meggyőzni a többieket, hogy az eredménynek húsznak kell lennie. Mert míg az alma 10, a kókusz 6, a banán pedig 4 a fejtörőben.

De mi az igazság?

Szerinted mi a helyes válasz?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik