Élet-Stílus

Rémisztő látvány a 3. emeleti ablak párkányán mászkáló egyéves

Futótűzként terjedt el a brazil közösségi oldalakon egy kevesebb, mint egy perc hosszú felvétel, amin azt látni, ahogy egy egyéves kislány mászkál egy harmadik emeleti ablak párkányán. A videót Brazíliaváros közelében található Guará 2 városában vette fel a szembelévő ház egyik lakója. A felvétel azzal ér véget, hogy egy nő beveszi az ablakból a kicsit.

A videó bejárta a brazil sajtót is, aminek a helyi gyermekvédelmi hatóság emberi elmondták: meglátogatták a családot a felvétel miatt. Mint kiderült, a gyerek a nagymamája lakásában volt az eset idején, de nem ő, hanem egy bejárónő vigyázott a kislányra. És az is, hogy – bár a mobiltelefonos felvételen ez nem látszik – az ablakot fém védőháló borította. Azt egyébként a G1 televízió felvételein is látni lehetett.

brazil ablak

A gyermekvédelmi hatóságok végül csak figyelmeztetésben részesítette a családot, és nem indítottak eljárást ellenük. Egyben arra felszólítottak minden szülőt, hogy folyamatosan ügyeljenek a kisgyerekekre, és soha ne tévesszék őket szem elől.

Olvasói sztorik