Élet-Stílus

Elgázolt őz tetemét használta fel egy kínai étterem

A közegészségügyi hatóságok vizsgálatot indítottak egy kínai étterem ellen az észak-karolinai Concord városában, miután egy visszatérő vendégük látta, hogy egy út széléről felszedett őztetemet vittek be a konyhára – jelentette a helyi sajtó. Az elgázolt állat maradványait azzal az autóval szedték fel az út mellől, amivel a házhoz szállított ételeket szokták kivinni.

„Nem hittem a szememnek” – mondta el a nő a Gaston Gazette című lapnak. A neve elhallgatását kérő nő ekkor követte a járművet, és látta, ahogy megáll az étterem parkolójában. Azonnal hívta a rendőrséget. Amikor a rendőrök kiértek, az étterem dolgozói az őztetem feldarabolását végezték a parkolóban, és a hús egy része már bent volt a konyhában, egy mosogatóban.

Miután az eset nyilvánosságra került, egy helyi televíziónak sikerült beszélnie az étterem tulajdonosával, aki elmondta: ő volt az, aki az út mentén talált tetemet magával vitte a vendéglőbe. Sunny Chen ugyanakkor azt állította, az őzet ő akarta megenni, és nem azért vitte az étterembe, hogy felszolgálják a vendégeknek.

Elmondása szerint, amikor meglátta a tetemet, felhívta egyik barátját, hogy meg lehet-e enni az út mentén talált elgázolt állatot. Miután igen választ kapott, az autóba rakta, és elvitte, hogy saját magának megfőzze és ő megegye. Mert elmondása szerint még soha nem evett őzet.

Chen a WSOCTV-nek nyilatkozva sajnálkozását fejezte ki az eset miatt, és közölte, soha többet nem csinál ilyet.

A közegészségügyi hatóság közben nem zárta be az éttermet, mert a tetemet a parkolóban dolgozták fel, és nem volt keresztfertőzés. Valamint arra sem volt bizonyíték, hogy az elgázolt őz tetemét fel akarták szolgálni a vendégeknek, így semmi okuk nem volt arra, hogy megbüntessék a vendéglátóhelyet. Ugyanakkor jelezték: mostantól rendszeresen megjelennek majd ellenőreik az étteremben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik