Élet-Stílus

Fél éven át tettette a kamaszlány, hogy terhes, mert kíváncsi volt a reakciókra

Csak édesanyjának, barátjának és az iskolaigazgatónak mondta el az igazságot.

Gaby Rodriguez, a washingtoni Toppenisch Gimnázium végzős diákja, 17 éves volt, mikor kiállt osztálytársai elé, és közölte velük, hogy terhes. Pedig nem volt az. Gaby a nagy bejelentést egy társadalmi kísérlet részeként tette; arra volt kíváncsi, hogyan és miben változik meg egy diáklány élete, miután környezete megtudja, hogy gyermeket vár.

A fiatal lány a kísérletbe mindössze három embert – édesanyját, barátját és az iskolaigazgatót – avatta be. Még barátja szülei elől is titkolta, hogy valójában nem állapotos. Mindezt fél évig. Gaby ezidő alatt igyekezett minden létező részletre odafigyelni: felszedett néhány kilót, egy párnával hasat csinált magának és kismamaruhákba bújt.

Azt mondja, sokat tanult, leginkább a körülötte lévő emberekről. Túl azon, hogy lépten-nyomon összesúgtak a háta mögött, volt olyan barátja, aki elfordult tőle és olyan tanára is, aki szerint azzal, hogy megtartotta a babát, az egész jövőjét elrontotta. Gaby, aki a jövőben szociális munkásként szeretne dolgozni – főleg fiatal anyukákkal – azt mondja, bízik benne, hogy a tapasztalatait később a munkája során is kamatoztatni tudja majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik