Élet-Stílus

Egy kutya robbantott fel egy házat

Egy otthonhagyott eb, az ő nyakörve, valamint egy gázcsap szerencsétlen találkozása okozta egy amerikai épület vesztét.

Meglepő eredményre vezetett egy gázrobbanás ügyében indított tűzoltósági vizsgálat a Mississippi államban található Gulfport városában. Mike Beyerstedt tűzoltóparancsnok elmondása szerint ugyanis a kis családi ház egy részét teljesen megsemmisítő robbanást az ott élő család egyik kutyája okozta – jelentette a helyi sajtó.

A tűzoltók szerint az házban élő négy kutya egyikének nyakörve valahogy beleakadt a mosószobában egy gázcsapba, és ahogy rángatta, félig kinyitotta azt. A gáz elkezdett szivárogni, és a szellőztetőrendszeren át a tető alatti szűk térben gyűlt össze. A beszorult gázt pedig vagy a kazán, vagy pedig a vízmelegítő lángja lobbantotta be.

A robbanás szerdán döntötte félig romba az épületet, aminek egy fala teljesen kidőlt, a tető egy része pedig elrepült. A detonációban senki sem sérült meg. A család nem volt otthon, a velük élő négy kutya pedig sértetlenül ki tudott jutni az épületből.

A tűzoltók azután jutottak arra a következtetésre, hogy a kutya okozta a robbanást, hogy lemérték milyen magas, és kiderült, hogy a gázcsappal egy magasságban van a nyakörve. A gázvezeték Beyerstedt elmondása szerint eredetileg egy földgázzal működő ruhaszárítóra volt kötve, de a család lecserélte azt egy elektromos eszközre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik