Élet-Stílus

Véletlenül lefilmezte az apa, ahogy világra segíti kislányát

A leendő szülők már épp indultak volna a kórházba, mikor kislányuk úgy döntött, nem vár tovább.

„Mikor Holly összeesett az előszobában és azt kiabálta, hogy nyomnia kell, már biztosan tudtam, hogy nem jutunk el a kórházba”

-idézte fel első gyermekének nem mindennapi születését a leicesteri hobbifotós, Martin Boyce. A fiatalember, akinek a szerencsének köszönhetően sikerült még megörökítenie is a szülést, a Daily Mailnek elárulta, védelmi minisztériumban dolgozó menyasszonya vasárnap hajnalban fájásokra ébredt.

„Nem pánikolt, pedig minden oka meg lett volna rá. Csak annyit mondott, miután felkeltett, hogy azt hiszi, elkezdődött.”

A pár ezt követően szedelőzködni kezdett. Összeállították a kórházi csomagot, a kamerát, telefonáltak a bábáknak és leendő nagyszülőknek is, ám mielőtt útnak indulhattak volna a kórház felé, Holly összeesett a padlón. Martin azt mondja, ez volt az a pillanat, amikor már biztos volt benne, hogy kislánya otthon, az előszobájuk kellős közepén születik majd meg.

Kép forrása: Martin Boyce / Newsteam
Kép forrása: Martin Boyce / Newsteam

„Pánikba estem, mikor rájöttem, nincs segítségünk. Hogy tetszik, nem tetszik, én leszek az, aki világra segítenem a kislányunkat. De bármennyire féltem is, csak megoldottam a dolgot.”

A férfi elárulta, Holly édesanyja elég gyors volt ahhoz, hogy a szülés előtt odaérjen hozzájuk, ezért ő volt az, aki telefonon tartotta a kapcsolatot a kórházzal, és instruálta leendő vejét, hogy mit kell csinálnia.

Isobel végül teljesen egészségesen született. A kiérkező mentők a biztonság kedvéért az édesanyát és gyermekét is kórházba szállították, de egy fél napos megfigyelés után mindkettőjüket hazaengedték.

Kép forrása: Newsteam
Kép forrása: Newsteam

„Az ismerőseink többször is rákérdeztek, szeretnénk-e otthonszülést. Minden alkalommal nemet mondtunk, mert féltünk a komplikációktól. Álmomban se gondoltam volna, hogy végül a saját előszobánkban születik meg az első gyerekünk alig egy órányi vajúdás után”

-nyilatkozta Holly, aki boldog, hogy férjének sikerült rögzítenie a csodás pillanatokat. Hozzátette, még a szülés délutánján megnézte a felvételt és alig várja, hogy Isobel elég idős legyen ahhoz, hogy neki is megmutathassák.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik