Élet-Stílus

A törvénnyel is szembemennek a kenderes kencéket áruló apácák

A fű Isten ajándéka!

Már csak az égiekben bízhat az a két „apáca”, aki kenderből készült termékeket árul. A kaliforniai Mercedben egy kis garázsban készítik a könnyűdrogként is használt növényből a legkülönbözőbb gyógyszereket: balzsamokat, tinktúrákat, és az interneten, az Etsy-n árusítják – meglepő (?) sikerrel.

Kate nővér és Darcy nővér üzlete hiába prosperál: a hamarosan életbe lépő új kaliforniai törvények tiltják a cserjék otthoni termesztését, ami véget vethet a sikeres biznisznek.

A két iparos azonban nem adja fel, mivel termékeikkel a gyógyítás a céljuk, küzdeni fognak a (szerintük jogtalan és erkölcstelen) rendelkezések ellen – arról nem is beszélve, hogy az általuk készített kencék THC-tartalma olyan minimális, hogy azok használata nem vált ki semmilyen pszichoaktív hatást.

A három gyermeket nevelő Kate és kolléganője, Darcy – bár ruhájuk alapján katolikus apácának tűnnek – nem tartoznak hagyományos egyházhoz.

New Age-hívők, akik szerint a Földanya ajándékai (például a kannabisz) arra szolgálnak, hogy a szenvedő embereken segítsenek – így ők magukat afféle aktivistáknak tartják, a küldetésük pedig, hogy „meggyógyítsák a világot”.

A kép forrása: Instagram
A kép forrása: Instagram

Ajánlott videó

Olvasói sztorik