Élet-Stílus

Feljelentették a gyerekorvost, mert a kutyájával rendelt

Másfél éve minden rendelésre magával viszi kutyáját. Azt mondja, Rex jelenléte megnyugtatja a gyerekeket.

A fajtatiszta német juhász, Rex társaságában még azok az apróságok is kezes bárányokká változtak, akiket korábban csak nagyon nehezen lehetett megvizsgálni az egyik budapesti gyermekorvosi rendelőben. A kutya ráadásul nemcsak a gyerekeknek, de a szülőknek is komoly segítsége lett: többségük ugyanis azt tapasztalta, mióta Rex is a rendelések része, gyermekük szívesebben megy orvoshoz.

Csakhogy hiába bizonyította a négylábú terapeuta több fronton is rátermettségét, volt, akinek így sem tudta elnyerni a bizalmát. Sőt! Olyan szülő is akadt, akit kifejezetten zavart a kutya jelenléte, ezért feljelentést tett a kutyájával praktizáló gyermekorvos ellen.

„Szeretném megköszönni a kedves feljelentőnek! Most már fel merem tenni a képet, amint Rex a váróban fekszik”

– írta Facebook-oldalán dr. Varga Károly, majd hozzátette, a feljelentést követően Rex teljes körű állategészségügyi vizsgálaton esett át, és nem sokkal később hivatalosan is lelki támogató, mentális segítőkutyává avanzsált.

Szeretném megköszönni a kedves feljelentőnek! Most már fel merem tenni a képet,amint Rex a váróban fekszik.Lelki támogató…

Posted by Karoly Varga on Tuesday, January 26, 2016

Az orvos a  kutya vizsgálati eredményeit, valamint segítőkutya-bizonyítványát a váróban is kifüggesztette, majd posztjában hozzátette:

„Rex most már hivatalosan is mosolyt csalhat kis pácienseim orcájára.”

Azok, akik ezek után sem békülnek meg jelenlétével, az orvosnak jelezhetik aggályaikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik