Élet-Stílus

Egy egész éjszakát töltött a hullaházban a halottnak hitt baba – túlélte

Bármilyen hihetetlen is, a kínai kisfiú életben maradt azután, hogy órákat töltött a -12 fokban.

A tévedésre, és arra, hogy a halottnak hitt kisfiú még él, csak másnap derült fény, azután, hogy a szülők által felkért temetkezési vállalat munkatársai megérkeztek. A kórház munkatársai döbbenten vették észre, hogy a pokrócokba bugyolált csecsemő lélegzik és sírni próbál.

„Halvány fogalmunk sincs arról, hogy élhette túl a hullaházban töltött órákat”

-nyilatkozta a kínai médiának a baba kezelőorvosa, majd hozzátette, a kisfiú jelenleg kritikus állapotban fekszik a kórház csecsemőintenzív-osztályán. Hozzátette, mikor előző nap este halottnak nyilvánították őt, a kicsi nem mutatott semmilyen életjelet sem.

Az ügyben megszólalt a gyermek édesapja, Lu is, akinek vezetéknevét a saját kérésére nem hozták nyilvánosságra. Elmondta, kisfia a szülés kiírt időpontjával jóval korábban érkezett, ezért az orvosok javaslatára 23 napig inkubátorban feküdt. A szülők csak ezután vihették őt haza, ám mivel néhány nappal később gyermekük besárgult, visszatértek a kórházba.

Kép forrása: CEN
Kép forrása: CEN

Vizsgálatok következtek, ám míg az orvosok a kisfiú betegségére próbáltak rájönni, a gyerek állapota hirtelen rosszabbra fordult.

„Az orvosok néhány órával később közölték velünk, hogy a gyermekünk szíve a vizsgálat közben leállt és hogy nem tudták őt újraéleszteni. Biztosak voltunk benne, hogy a gyermekünk halott, egyáltalán nem voltunk felkészülve arra, ami most történik.”

Egyelőre az orvosok sem találják a magyarázatot a furcsa eseményekre: úgy vélik, csoda történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik