Élet-Stílus

Óriáshangyák másznak elő egy tizenkét éves kislány füléből

Nem is az a leghátborzongatóbb, hogy folyamatosan óriáshangyák másznak elő egy 12 éves indiai kislány füléből, hanem az, hogy az orvosoknak halvány fogalmuk sincs róla, hogy honnan jönnek az ízeltlábúak.

A hihetetlen történet tavaly augusztusban kezdődött, amikor a Gujurat tartományban fekvő Deesában élő, 12 éves lány azzal ment be a kórházba, hogy egy ideje már minden nap, nagyjából 10 hangya mászik elő a füléből.

Shreya Darji azt mondta, panaszai egyébként nincsenek, semmilyen fájdalmat sem érez, leszámítva persze, amikor a hangyák néha megcsípik. Dr Jawahar Talsania, vezető fül-orr-gégész azóta már több mint ezer hangyát távolított el Shreya füléből, de egyszerűen képtelen rájönni, hogy honnan jönnek az állatok.

„Minden lehetséges vizsgálatot elvégeztünk, beleértve az MRI-t, és a CT, de minden tökéletesen normálisnak tűnik. Semmit sem találtunk a Shreya füleiben, ami egy kicsit is eltérne az szokásostól, a dobhártyáin nincs nyoma sérülésnek” – nyilatkozta.

„A család teljesen hétköznapi életet él, egészséges környezetben, így a körülményeket sem okolhatjuk. Semmilyen hasonló esetről sem tudunk az orvostudomány történetében” – tette hozzá az 58 éves orvos.

Bár Dr Jawahar Talsania már a hangyák megfullasztásával is próbálkozott, azok még mindig burjánzanak: az orvos tanácstalan, ahogy Shreya édesapja is.

„Minden tőlem telhetőt megtettem, a lehető legjobb orvosokhoz vittem, de ők sem tudtak segíteni” – nyilatkozta az apa, aki nagyon fél, hogy lánya állapota rosszabbodni fog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik