Élet-Stílus

Éjszakára töltőn hagyott mobilja ölt meg egy ágyhoz kötött férfit

Egy iPhone túlmelegedett akkumulátora okozta azt a tüzet, amiben tavaly augusztusban meghalt egy 53 éves, betegsége miatt ágyhoz kötött férfi az angliai Readingben – derült ki a haláleset kapcsán indított szerdai bírósági meghallgatáson. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint Marek Kruger halálát füstmérgezés okozta, és testének 64 százalékán szenvedett égési sérüléseket.

A férfi a halála előtt két évben agydaganattól szenvedett, és elektromos ágyához volt kötve, miután testének bal oldalát nem érezte.  A beszámolók szerint mobiltelefonja, egy iPhone 5-ös folyamatosan ott volt az ágya mellett, és egy hosszabbítós töltőkábellel töltötte. Halála napján egész estére a töltőn hagyta a mobil, ami a paplan alatt hevert. A túlmelegedő akkumulátor azt gyújtotta fel.

A boncolás eredményei szerint alkohol nem volt a szervezetében, de morfium nyomat találták. Felesége elmondása szerint Kruger paracetamolt valamint ibuprofent szedett, és morfiumot íratott fel magának arra az esetre, ha fájdalmai túl erősek lennének. Halála előtt pár nappal is ez történt.

Egy szakértő elmondása szerint Kruger a tűzből nem érzékelhetett semmit, mert a füstmérgezés hamar maga alá gyűrte.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik