Élet-Stílus

Energiaitalok okozhatták a világ legkövérebb emberének halálát

Családjának elmondása szerint több mint hat doboz energiaitalt ivott meg a halála előtti napokban a világ legkövérebb emberének tartott Andres Moreno Sepúlveda – jelentette a helyi sajtó. A mexikói férfi karácsonykor halt meg, szívrohamban és hashártyagyulladásban.

A mexikói sajtónak nyilatkozó orvosok elmondása szerint ilyen nagy mennyiségű energiaital elfogyasztása átlagos súlyú embereknél is felgyorsult szívverést, valamint súlyos szívritmuszavarokat okozhat. De még inkább olyan túlsúlyos embereknél, mint a halálakor 320 kilogrammot nyomó Morenónál.

A mexikói férfi túlsúlya miatt súlyos cukorbeteg volt, emellett magas vérnyomással is kezelték, halála előtt átesett már két infarktuson. Korábban minden diétázási próbálkozása kudarcot vallott, és végül októberben gyomrának kétharmadát október végén eltávolították, és azután sikerült lefogynia 320 kilóra. A műtét előtt közel 450 kilót nyomott.

A halálakor megjelent hírek szerint az egykori rendőr karácsony este lett rosszul az észak-mexikói Ciudad Obregónban található otthonában. Családja a tűzoltókat hívta segítségül, hogy megfelelően le tudják fektetni a férfit. Péntekre rosszabbodott az állapota, nehezen vette a levegőt, ezért a család kihívta a mentőket, de a férfi út közben meghalt.

Andres Moreno Sepúlveda már születésekor sem számított átlagos súlyúnak, hat kilogrammot nyomott újszülöttként. Mindig súlyproblémákkal küzdött, húsz éves korában 170 kilót nyomott. Igazán azonban apja négy évvel ezelőtti halála után, depressziója miatt kezdett hízni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik