Élet-Stílus

Százezrek olvassák az utcai zaklatás utáni Facebook-bejegyzést

„Hallottad, amit mondtam, édesem?”

140.000 (száznegyvenezer). Ennyi LIKE-ot kapott eddig az a bejegyzés, amit a New York-i Christen Brandt írt január 28-án.

A nő egy civil szervezetet vezetője, de ez most tök mellékes: a posztban arról ír, hogy egy férfi beszólt neki az utcán. És hogy mennyire iszonyatosan elege van ebből.

A lenti képen látható, milyen ruhát viselt Christen az adott napon; a mellette elhaladó idegen azt mondta neki: „Azt a rohadt! Milyen jók a lábaid”. És amikor a nő szó nélkül továbbment, még a fickó volt megsértődve: „Hallottad, amit mondtam, édesem? Mondom, jók a lábaid! A fenébe, hát, kösz szépen!”

És – ahogy Christen írja – ez a KÖSZ volt az utolsó csepp a pohárban.

Mintha az a 12 centi (legginggel takart) bőröm csakis rá várna. Mintha az egy ajándék lenne számára, barna harisnyába csomagolva”.

Christen szerint ezek után teljesen mindegy, hogy mennyire rövid szoknyában megy valaki az utcán, vagy, hogy rászól-e a lányára, hogy vegyen fel más ruhát, vagy hogy milyen viseletet várnak el a diáklányoktól az iskolákban – mindez tök mindegy, ha egyszer

még egy „kib*szott  pufidzsekiben és egy csizmában”

sétáló nőnek is beszólogatnak az utcán.

Minden nő átél ilyen pillanatokat. Mind átélünk. És mégis a világ úgy tesz, mintha ez a mi problémánk lenne, amit nekünk kell megoldani”

– írja elkeseredetten. Majd pedig megkéri az illetékeseket (srácokat), hogy fejezzék be, mert ő már borzasztóan unja.

A bejegyzés több mint 75 ezer megosztása némi reményt ad, hogy talán néhányan azon férfiak közül, akik azt hiszik, hogy ezeket az utcai beszólogatásokat (vagy a különösen béna autós rádudálásokat) a nők bóknak veszik, rájönnek: ez egyáltalán nem bók. Ez nem tölti el örömmel, boldogsággal tölti a női szíveket, sőt egy ilyen duma hatására a megszólított csajok még csak szerelmesek sem lesznek beléjük.

This is what I was wearing this morning as I made my way through a crowded 34th Street subway station, and a man passing…

Posted by Christen Brandt on Thursday, January 28, 2016

Ajánlott videó

Olvasói sztorik