Élet-Stílus

Itt a bizonyíték, hogy az anyukák TÉNYLEG mindig jobban tudják

Nem mintha bárkinek szüksége lehetne bizonyítékokra, a BBC azonban a Quora nevű kérdezős oldalon érdeklődött arról, kinek melyik volt a legjobb, leghasznosabb tanács, amit édesanyjától kapott.

Nem minden rólad szól

Brilliáns az egyszerűsége – tette hozzá anyukája jótanácsához Antone Johnson start-up ügyvéd.

Nem minden rólad szól. Húzz egy számot és állj be a sorba.

Az anyuka ezzel arra célzott, hogy mások saját élet-narratívájukban éppen olyan fontosak, mint Antone a sjátjában. Az ügyvéd édesanyjának szavai különösen nagy szolgálatot tehetnek a gyerekek számára, akik a nézőpontváltással megértik a kompromisszumkészség fontosságát, megtanulják a részvétet és a másokkal való együttélést.

Találd ki magad!

Igen, az internet előtti időkben nem volt annyira könnyű utánanézni a mindet érdeklő kérdéseknek. Shannon Holeman ekkoriban volt gyerek, anyukája kedvenc tanácsa pedig a

Nézz utána!

volt. A hölgy családja szerencsére megengedhette, hogy egy egész enciklopédiasorozatot vásároljanak, így Shanonnak volt miben kutakodnia. A könyvekben azonban nem volt benne minden válasz. Nyilvánvaló volt, hogy a világ nagy, bonyolult, de ettől függetlenül kérdéseket feltenni nem csak lehetséges, de fontos és izgalmas része az életnek.

Okés vagy sem? Így szúrd ki a kamut!

Senkinek sem könnyű eligazodni az emberkavalkádban: kiben bízzak, kiben nem? Ki az, aki csak megjátssza magát és ki az, akire támaszkodhatok? Stephanie Varvadas édesanyja pontosan tudta, hogyan segítse az élet dzsungelében lányát.

Figyeld meg, hogyan viselkedik a szolgáltatóiparban dolgozókkal: a pincérekkel, eladókkal, akik nem tudják megvédeni magukat.

Varvadas szerint édesanyjának 100 százalékosan igaza volt, a jótanács szellemében könnyebben kiszortírozza a szeretetére méltatlan embereket.

Mit is szeretnél tulajdonképpen?

Ken Miyamoto forgatókönyvíró családjában nagy hagyománya van az események családi megvitatásának, a sok különböző nézőpont, vélemény pedig néha nézeteltérésekhez vezettek. Néhány évvel ezelőtt, mikor Ken bátyja, Ken és édesapjuk összekülönböztek, a bölcs édesanya azt mondta:

Azt akarod, hogy igazad legyen vagy azt, hogy legyen kapcsolatod?

Ken szerint azóta is vissza-visszagondol ezekre a szavakra, mivel ha az ember folyamatosan azért kepeszt, hogy igaza legyen, végül egy szál egyedül találja magát.

A házasságról dióhéjban

Utolsó életigazságunk nem egy anyukától, hanem egy anyóstól érkezik. Michelle Roses, mielőtt belépett a templomba, hogy nőül menjen párjához, annak édesanyja a következő szavakkal insította útnak:

Ha egy férfi nem tud magának szendvicset készíteni, haljon éhen.

 

 

 

 

 

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik