Élet-Stílus

Zseniális táncos lett a kezek és lábak nélkül született fiúból

A 17 éves Gabe a hétvégén először léphetett fel középiskolás tánccsoportjával.

„Gabe egy valóságos csoda. Mikor először találkozol vele, bele sem gondolsz igazán a helyzetébe. Valójában észre sem veszed, hogy más mint a többiek, annyira természetesen viselkedik. Aztán eltöltötök egy kis időt együtt és szép lassan rájössz, hogy ez a fiú egy igazi hős, aki minden nap, minden pillanatában keményen küzd: hogy felöltözzön, vagy, hogy felvegye a telefont, hogy beszálljon a kerekesszékébe, vagy hogy kiszálljon onnan. Mindent egyedül csinál, sosem kér segítséget”

-nyilatkozta a 17 éves utahi kamasz tánctanára, Kim King a Fox13 News amerikai hírcsatornának. Hozzátette, mikor Gabe Adams megkereste őt azzal, hogy táncolni szeretne, kérdés nélkül mondott igent.

„Azt mondta, élete egyik legnagyobb álma az, hogy táncos legyen. Ki vagyok én, hogy ebben megakadályozzam.”

A középiskolás fiú, aki egy ritka genetikai betegség, az úgynevezett Hanhart-szindróma miatt kezek és lábak nélkül jött világra azt mondja, soha, egy pillanatra sem hagyta, hogy betegsége az álmai útjába álljon. A hétvégén Gabe először léphetett parkettre csoporttársaival a Kaysville-ben tartott kosárlabdameccs szünetében.

„Gabe már azzal is inspirál, ha nézed, igazán fantasztikus ember”

-nyilatkozta az előadás után Gabe egyik csoporttársa, Aimee Hoster.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik