Élet-Stílus

Pizsamák miatt tört ki a balhé az iskolában, de nem is ez a durva

A maga viselete problémás.

Kate Chisholm, egy darlingtoni iskola igazgatója levélben fordult a diákok szüleihez. Ebben még nincs semmi különös.

A Skerne Park Academy vezetője azt kérte a szülőktől, hogy reggel megfelelő öltözetben hozzák iskolába a gyerekeket. Ha esetleg nem érthető, akkor külön is kiemeljük:

az igazgatónő a szülők ruházatára célzott.

Tehát az iskola nem abba szólt bele, hogy mit viselnek a diákok a suliban (illetve nyilván abba is beleszól), hanem a gyerekek szüleit figyelmeztette, hogy a megfelelő ruhában jelenjenek meg. A levél állítólag azért született meg, mert az igazgatónőnek elege lett abból, hogy néhány szülő pizsamában, esetleg papucsban ül be a kocsiba, és úgy hozza el a gyermekét.

Ha megkérhetem, amikor a gyereküket elhozzák, szánjanak időt arra, hogy – az időjárásnak megfelelő – nappali ruházatot vegyenek fel.”

– írja Chisholm asszony, és kérését azzal indokolja, hogy ha már egyszer a gyerekekkel szemben is elvárásokat támasztanak, akkor

talán nem túl nagy kérés a szülőkhöz, hogy mosakodjanak meg, és öltözzenek fel.”

Az első renitens már meg is van: a Mirror beszámolója szerint a 49 éves Karen Routh, amikor gyermekét elvitte az iskolába, a kabátja alatt piros pizsamanadrágot viselt. A nő azonban meg is indokolta lázadó szettjét, bár talán nem kellett volna. Nyilatkozata szerint

sajnos a vécén rekedt, ezért késve indultak el az iskolába, és még arra sem volt ideje, hogy műfogsorát betegye.

Karen isiászban szenved, ezért nem tudott felállni a vécéről, és hiába kiabált, senki nem ment, hogy segítsen neki. Reméljük, nem lesz komoly következménye az ügynek az iskola részéről.

Egyébként nem ez az egyetlen brit suli, ahol a szülőket megfegyelmezik: nemrég egy yorkshire-i apukát tiltottak el attól, hogy gyerekeit az iskolába kísérje, mert meggyanúsították azzal, hogy fiatal lányokat ölelget és puszilgat a suli közelében. Aztán kiderült, hogy a kifogásolt pillanatban éppen a saját lányaitól búcsúzott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik