Élet-Stílus

A spanyol torreádorok szerint normális bevinni a kisgyereket az arénába

Az ügyészség is vizsgálódik Francisco Rivera Ordonez ellen, aki öthónapos kislányával a karján vívott egy bikával.

Több neves spanyol torreádor is szolidaritást vállalt Francisco Rivera Ordonezzel, akire hatalmas össztűz zúdult, miután egy olyan képet tett közzé, melyen öthónapos kislányával a kezében vív egy bikával. Az ügyben már a sevillai ügyészség is vizsgálódik.

Ordonez kollégái magukról is közzétettek olyan fényképeket, melyeken kisgyerekükkel láthatóak az arénában. „Mi a probléma azzal, hogy megtanítunk egy szakmát a gyerekeinknek, amit szeretünk és ami tele van értékekkel?” – tette fel a kérdést egyikük. A spanyol torreádorok szövetsége pedig támogató közleményt adott ki, melyben azt írják, „ezt a tradíciót csaknem minden torreádor átélte”.

Megszólalt a gyermekvédelemért felelős spanyol miniszter is, aki azt mondta: semmilyen körülmények közt nem fogadható el a kiskorúak veszélyeztetése, de ebben az esetben elég a torreádor figyelmeztetése, Riverának ugyanis nagy tapasztalata van, ez a helyzet mégsem olyan, mintha bárki más tenné ugyanezt.

Rivera a támadásokra reagálva arra kért mindenkit, hogy tisztelje a hagyományokat – nagyapja ugyanígy bevitte az ő édesapját az arénába, édesapja pedig őt. Rivera apját egyébként 36 évesen ölte meg egy bika. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik