Élet-Stílus

Kislánya szeme láttára halt meg majdnem egy apa egy osztrák sífelvonón

A 42 éves férfi egy, a nyaka köré tekert kötélen akadt fel a sífelvonón, ami magával vonszolta.  

Mesterséges kómában tartanak egy osztrák férfit, aki sokkoló balesetet szenvedett ötéves kislánya előtt a tiroli Weerberg egyik sípályáján – jelentette a The Local osztrák kiadása. A beszámoló szerint a 42 éves férfi síelni tanította kislányát, akire egy hámot, arra pedig egy kötelet rakott, hogy biztonságosan tudjanak csúszni.

Amikor felfele mentek egy sífelvonóval, a kislány leesett. Az apa utána ugrott, de a nyaka köré tekert kötél beakadt a felvonóba, és gyakorlatilag felakasztotta. A sílift nagyjából tíz méteren át vonszolta a nyaka köré tekert kötélen lógó férfit, aki nem kapott levegőt, és végül szívrohamot kapott és elvesztette az eszméletét.

A felvonót a pálya egyik alkalmazottja állította meg, aki a biztonsági kamerák felvételein észlelte a balesetet. A dolgozónak sikerült újraélesztenie a férfit, még mielőtt egy mentőhelikopterrel kórházba szállították. A meg nem nevezett férfi orvosai közölték, hogy az intenzív osztályon kezelik, állapota stabil, de mesterséges kómába kellett helyezni, hogy nem szenvedjen maradandó agykárosodást.

A baleset pontos körülményeit még vizsgálják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik