Élet-Stílus

Magához vett egy menhelyi kutyát, hogy megölesse

Egy hónapig tartó börtönbüntetésre ítéltek Cincinnatiban egy 32 éves férfit, aki megpróbált egy menhelyről kimentett ebet elaltatni a saját kutyája helyett – jelentette a helyi sajtó. Jason Dotson pitbull-szerű kutyájának elaltatását azután rendelte el a bíróság, hogy az eb tavaly októberben az utcán rátámadt egy segítőkutyára, akit majdnem halálra marcangolt.

buddy
Buddy, Dotson kutyájának áldozata

A beszámolók szerint Dotson az SPCA állatvédelmi szervezet egyik menhelyén vett magához egy, a ő kutyájára hasonlító ebet, majd azt próbálta meg leadni elaltatásra, mint a saját kutyáját. Tervét azonban nem gondolhatta át teljesen, ugyanis az állatot ugyanoda vitte vissza elaltatni, ahonnan két nappal korábban elhozta. Az  SPCA egyik munkatársa fel is ismerte a Baby nevű pitbullt, és a chip leolvasása után már le is leplezték Dotson tervét.

Az ügyében döntő bíró az esettel kapcsolatban kijelentette: „Tízéves bírói gyakorlatom alatt még nem találkoztam ennél szívtelenebb tettel.”. Brad Greenberg bíró hozzátette: „Ha jogomban állna több időt adni önnek, akkor megtenném”. A férfi végül harminc napig tartó börtönbüntetést kapott. Dotson vad kutyáját pedig végül elaltatták. Közben a 15 hónapos Baby pedig örökbefogadó gazdit keres.

See a story on Baby, a one-year-old Pit Bull mix, tonight on LOCAL 12, WKRC-TV, WCPO – 9 On Your Side, and FOX19. Baby will be available for adoption tomorrow at noon at our Northside facility.

Posted by SPCA Cincinnati on Tuesday, January 19, 2016

Ajánlott videó

Olvasói sztorik