Élet-Stílus

Megmentették az orvosok az agyhalott kismama babáját

A 24 éves kismama hajnali egy órakor épp hazafelé tartott, mikor egy lopott terepjáróval ütközött.

A Toyota terepjárót vezető 15 éves fiú az ütközés során csak könnyebb sérüléseket szerzett, és azonnal elmenekült a helyszínről. A rendőrök csak néhány órával később tudták őt elkapni és kihallgatni. Az ausztrál fiú elmondta, az autóban a baleset idején három társával ült: egy 12 és egy 15 éves fiúval, valamint egy szintén 15 éves lánnyal.

Hozzátette, a terepjárót egy szomszédtól lopta, hogy autókázhasson egyet a barátaival. Mikor a baleset történt, a jármű 120 kilométer per órával száguldott, és fékezés nélkül csapódott bele a 24 éves brit kismama autójába – írja a Sky News. A fiú elmondta, nem sokkal az ütközés előtt, elveszítette az uralmát a terepjáró felett.

A vétlen autóban utazó várandós nő, akinek nevét családja kérésére nem hozták nyilvánosságra, életveszélyes fejsérüléseket szenvedett az ütközés következtében. A kocsi hátsó ülésén utazó kétéves kisfiú – az áldozat első gyermeke – könnyebb sérülésekkel került kórházba.

Kiderült, a fiatal nő azért volt hajnalban úton, mert a férjét vitte dolgozni. Épp hazafelé tartott, mikor a baleset történt. A várandósság utolsó harmadában járó nő magzatát az orvosoknak sikerült megmenteniük: a császármetszést követően a baba a csecsemő intenzívosztályra került, az állapota jelenleg is kritikus.

A kocsit vezető 15 éves fiút a rendőrök őrizetbe vették, gyilkosság és lopás vádjával indult ellene eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik