Élet-Stílus

Netes hős lett az anyuka, aki egy nappal a szülés után megmutatta testét

Azt akarta bebizonyítani, hogy nincs semmi szégyellni való abban, ha valaki életet adott.

„Íme, a testem egy nappal a szülés után. A kisbabám kendőben. Bőre a bőrömhöz ér. Felnőtt pelenkát viselek. És rózsaszín szájfényt”

-írta nagysikerű Facebook-posztjában Erica Andrews, aki tegnap, 24 órával azután, hogy világra hozta első gyermekét, nem mindennapi dologra szánta el magát. Úgy döntött, egész alakos szelfit készít magáról, hogy megmutassa azt, amit eddig csak kevesen: hogy néz ki egy test, ami órákkal korábban adott életet.

“This is what 24 hours postpartum looks like. Baby in sling. Skin to skin. Adult diapers. And a rosy glow. My body feels…

Posted by Sakura Bloom on Tuesday, January 19, 2016

„A testem pont úgy érzi magát, mintha épp most futottam volna le egy maratont. A szívem is nyitva van még a tegnap átéltek miatt. A szülés olyan hatással van ránk, úgy nyit meg minket, mint földrengés a földet és én még mindig törékeny és sérülékeny vagyok ettől. Nyersnek érzem magam. Érzelmesnek. Másnak.”

Erica a posztban, amit közzététele óta 120 ezernél többen lájkoltak és 31 ezren osztottak meg, beszél arról is, hogy ide-oda hánykolódik a különböző, szélsőséges érzelmek között. Egyik percben még madarat lehetne vele fogatni, aztán melankóliába esik, amit a hála érzése vesz át, majd a gyászé.

„23 órája még magamban hordoztam az életet, és most, alig egy órával később szabad folyást engedtem neki, hogy rajtam keresztül érkezzen meg ide, a kezeimbe”

-írta. Hozzátette, a méhében érzett üresség időről-időre elemi erővel súlyt le rá és rántja vissza a valóságba, aztán gyermekére néz és újra teljesnek érzi magát.

A posztra egyébként több ezer komment érkezett, melyek szinte kivétel nélkül a kismama bátorságot dicsérik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik