Élet-Stílus

Születésük óta el sem engedik egymás kezét az ikerbabák – videó

A kicsik jóval a kiírt időpont előtt, a várandósság 28. hetében jöttek világra.

Amikor Anthea Jackson-Rushford megosztotta Facebook-oldalán a koraszülött ikerbabáiról és férjéről készített videóját, nem gondolta, hogy nem sokkal később a komplett angolszász sajtó felkeresi majd miatta. Pedig így történt: alig egy órával azután, hogy megosztotta a kenguruzásról készült felvételt, már az ABC News amerikai hírcsatornának nyilatkozott.

Ebben az interjúban elárulta, hogy az ikrek jóval a szülés kiírt időpontja előtt, a várandósság 28. hetében jöttek világra január 4-én. Kristina és Kristian a körülményekhez képest jól vannak, de mivel még gyengék és fejletlenek, az idejük java részét inkubátorban kell tölteniük a csecsemő intenzív osztályon.

Ezekben az embert próbáló napokban, a szülők egyetlen vigasza a „kenguruzás”: a módszer, melynek során a koraszülött babákat édesanyjuk, vagy édesapjuk meztelen felsőtestén helyezik el. Túl azon, hogy a fizikai közelség segíti a kötődést, a módszernek számos egyéb pozitív hatása is van a kisbabákra: normalizálódik a testhőmérsékletük, javulnak az életfunkciók és lerövidül a szükséges kórházi tartózkodás is.

Olvasói sztorik