Élet-Stílus

Utál mosni? Sebaj, itt az öntisztító ruha!

Mosásra minden évben rengeteg olyan vizet használunk el, aminek akár további hasznát is láthatnánk. Az ODO alapítói 2014-ben ezért olyan szöveteken kezdtek el dolgozni, amelyek taszítják az őket érő koszt, vagy folyadékokat, sőt, még a szagokat is megkötik.

Mostanra a cég egy egész termékskálát fejlesztett ki, melyben zoknikat, farmernadrágokat, pólókat és sálakat találhatunk.

De milyen csoda lapul az egész mögött?

A ruhadarabok speciális felülete távol tartja a folyadékokat és koszt, ellentétben a mindennapokban használt anyagokkal, sőt, még ezüstszálakat is tartalmaz, így egy határozott mozdulattal lesöpörhetjük, vagy épp letörölhetjük magunkról a rá folyt mézet, kávét, bort, pörköltszaftot, vagy vizet.

772dd6062d6710eca611061c12eaa0ec_original

Ez persze nem jelenti azt, hogy a cuccok nem moshatók, hiszen a makacsabb foltokkal még a csodaanyag sem tud szembeszállni. A folyadéktaszító tulajdonságainak köszönhetően a ruhák percek alatt megszáradnak.

5d6d2f242879f9e15ad7b069d40e9653_original

A szagok semlegesítéséért is az ezüstszálak felelősek, melyek egyszerűen melegebb éghajlatra küldik a baktériumokat:

Az ODO jelenleg még a Kickstarteren gyűjt pénzt a gyártás beindításához, de a projekt sikerre van ítélve, hiszen a tízezer dolláros kitűzött célt már most messze túlteljesítették (eddig 204749 dollár, azaz  gyűlt össze), de a gyűjtés január 30-ig tovább folyik.

A gyártás a tervek szerint márciusban indul, az első darabok pedig májusban érhetnek célba. Nagyobb összegű adománnyal az első ODO-cuccok birtokosaivá is válhatunk: 25 dollárért (7200 Ft) sálat vagy két pár zoknit, 35 dollárért (10 ezer forint) pólót, 109 dollárért (31500 Ft) farmert kaphatunk, de a Kickstarteren még egy egész sor más ajánlat közül is válogathatunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik