Élet-Stílus

Ez a panda a hülye, vagy az emberek?

Zászlós fajoknak nevezzük az olyanokat, mint például tigris, jegesmedve, panda. Ők azok a cuki állatok, akiken az ember szíve olvadozik, és hajlandó tenni értük, áldozni megmentésükre. Mivel pedig ez nem lehetséges élőhelyük védelme nélkül, gyakorlatilag az egész ökoszisztéma ügyét képviselik.

Az a szerencsétlen egyedet pedig, akit simogatunk, akit mutogatnak, akik “viszik a showt”, fajuk nagykövetének nevezzük. És nyilván egyikünk sem cserélne velük. Itt van ez a panda a wakayamai Adventure World-ben, aki tényleg édesen játszik gondozóival. Ők pedig feltehetően meg sem jelenhetnének a kifutóban pandajelmez nélkül.

Aztán a kis béna “beleesik” a gödörbe. Vagy talán oda menekül egy kis nyugalomért, de lehet, rosszindulatúak vagyunk. És nem tud kimászni, “segíteni” kell neki. Cukiságmérő kiakad, nézők olvadoznak. Ha ez kell a vadon megmentéséhez, ám legyen!

Azért megjegyezzük: az óriáspanda körülbelül 15 millió éve kezdte életét önálló fajként, és kiválóan elvolt anélkül, hogy hülyét csináltak volna belőle. Tényleg ez kell, hogy ne romboljuk szét a természetet?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik