Élet-Stílus

40 év után újra láthatta elrabolt lányát a haldokló anya

24.hu
24.hu

2016. 01. 15. 10:30

A 15 éves lányt egy férfi csalta el otthonról azzal, hogy jól fizető állást ígért neki a városban.

Mikor kiderült, hogy szó sincs jól fizető állásról, már késő volt: az ismeretlen férfi addigra már több száz kilométerre csalta Zhangot a Délnyugat-Kínában lévő otthonától. A fiatal lány ezt követően, hatalmas kitérők után, Henan tartományban kötött ki, ahol fogva tartója, jó pénzért hozzáadta őt egy tehetős agglegényhez.

Családja hiába kerestette őt a közeli falvakban és városokban, egy idő után feladták a reményt, hogy élve viszontláthatják őt. Csak, a most már 89 éves édesanyja reménykedett a felbukkanásában: a család unszolása ellenére kitartott, és egy tapodtat sem volt hajlandó mozdulni a lány szülővárosából, mondván, ha Zhang visszatér, itt fogja keresni őket.

Kép forrása: Daily Mail

Anya és gyermeke végül negyven év után, egy kínai tévéműsornak köszönhetően talált egymásra. Ebben arról volt szó, hogy az eltűnt rokonok megtalálásában ma már kulcsfontosságú szerepe van a DNS-nek. Zhang a hallottakon felbuzdulva, tavaly úgy döntött, DNS mintát ad a Baby Come Home elnevezésű szervezetnél, ami kifejezetten azért jött létre, hogy a családtagok megtalálhassák elveszett szeretteiket, legyenek bárhol is az országban.

Szerencsére, mikor egyik napról a másikra nyomaveszett, Zhang családja is hasonlóképp gondolkodott. Mikor tudomást szereztek a Baby Come Home-ról, mindannyian mintát adtak és vártak. Évtizedeket. Végül közel negyven év után, tavaly értesítették őket, hogy találtak egy egyezést.

Kép forrása: Daily Mail

Az 54 éves Zhang a héten érkezett meg szülővárosába. Mindenki; az ismerősök, az egykori barátok és a családtagjai is könnyek között üdvözölték őt, de a legmeghatóbb pillanat mégis az volt, mikor Zhang annyi év után újra találkozhatott súlyos beteg édesanyjával, aki sosem adta fel a reményt, hogy egyszer viszontlátja majd őt.

 

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reyhanli körzet, 2018. január 21.
Tankkal elhaladó török tüzéreknek integet egy férfi a szíriai határ közelében levő Hatay déli tartomány Reyhanli körzetében 2018. január 21-én, miután a török haderő az előző napon szárazföldi hadműveletet indított Olajág fedőnéven a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térségében. A beavatkozás eddig 153 célpontra mért csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. (MTI/EPA/SedatSuna)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.