Élet-Stílus

Kis híján meghalt a kétéves egy egyszerűnek tűnő kiütés miatt

A 26 hónapos fiúcska édesanyja azt mondja, ha nem viszi fiát azonnal orvoshoz, lehet, ma már nem is él.

Az édesanya, akinek nevét saját kérésre nem hozták nyilvánosságra, azért döntött úgy, hogy megosztja közösségi oldalán a fia kiütéseiről készült képeket, mert szerette volna figyelmeztetni a többi szülőt: a legártatlanabb dologból is lehet komoly veszély. A Derryben élő 34 éves nő pontosan tudja, miről beszél, a közelmúltban kisfiával ugyanis épp ilyesmi történt.

A posztból kiderült, a család több hetes kálváriája néhány ártalmatlannak tűnő pöttyel indult, amit az anya fürdetés után vett észre kisfia hasán. Azt írja, mivel a kicsinek nem volt láza és jókedvűnek is tűnt, nem esett pánikba. De a biztonság kedvéért azért újra meg újra ránézett.

Kép forrása: mirror.co.uk
Kép forrása: mirror.co.uk

„Egy órával később a kiütés terjedni kezdett. Szinte mindenhol ott volt már. Arra gondoltam, talán bárányhimlő lesz, csakhogy a fiam állapota ahhoz túl gyorsan romlott. Végül úgy döntöttem, nem kockáztatok és kórházba vittem őt.”

Az anya azt mondja, még be se értek az Altnaglevin kórházba, mikor a kisfia teste égni kezdett a láztól és alig lehetett megakadályozni abban, hogy vakarja a kiütéseket.

„Hiába vizsgálgatták az orvosok, először nem jöttek rá, mi okozhatja a tüneteket. Senkinek nem kívánom, amin akkor és ott keresztül kellett mennem. Ahogy romlott a fiam állapota, az orvosok és az ápolók kapkodni kezdtek, fel-alá rohangáltak a szobájában egymást váltva, hogy közelebb kerülhessenek a megoldáshoz.”

Kép forrása: mirror.co.uk
Kép forrása: mirror.co.uk

A fiatal nő azt mondja, végül két napnyi intenzív tesztelés után derült ki, hogy fiának streptococcus-fertőzése van, amit végül az erős antibiotikum-kúrának hála sikerült megfékezni.

„Az orvosok szerint nagy szerencsénk volt, hogy a fiunk életben maradt, amit leginkább annak köszönhet, hogy még időben kórházba került. Ha csak egy napot késlekedünk a fertőzés annyira szétterjedt volna a szervezetében, hogy talán nem is tudnak rajta segíteni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik