Élet-Stílus

Milliós luxusapartman tízezer méteren

Luxuslakosztályok, prémium márkák kozmetikai szerei, masszázs funkcióval ellátott ülés, HD moziélmény, kaviár, saját séf és Dom Pérignon pezsgő – a fapados légitársaságok és turista osztályok szűk ülésein kívül léteznek igazán exkluzív, már-már mértéktelen luxussal bíró első osztályú ülőhelyek, kis lakosztályok a repülőgépeken, ahol ilyesmit is kapnak azok, akik megfizetik. Főleg a hosszú távú járatokat repülő, széles törzsű gépeken lelhetőek fel az égi utazót minden földi jóval elhalmozó szolgáltatások, ám kevesen tudják, hogy tulajdonképpen mi az, amivel a legvastagabb pénzátrcájú utasok találkoznak egy-egy ilyen út során.

Teljes nyugalom a függöny mögött

Az Air France-nál legjobbra vágyó utasok a 2015-ben megújult La Premiere kabinokban élvezhetik a „dizájner” lakosztály nyújtotta privát életérzést. Minden kabint vastag függönyökkel szereltek fel, melyeket a bőr madzagokkal akár szét is lehet nyitni. Ez lehetővé teszi az utas számára, hogy eldöntse, teljesen vagy részlegesen elszeparálva szeretné élvezni útját. A repülés alatt minden vendégnek egy saját, 61 cm átmérőjű, HD minőségű érintőképernyő áll rendelkezésére, mely az egyik legnagyobb, amivel fedélzeten valaha lehetett találkozni. Az iPad inspirálta eszköz egy teljesen új, intuitív navigációs élményt kínál lenyűgöző grafikával, filmekkel, játékokkal, zenékkel, tévésorozatokkal összesen húsz nyelven.

Fotó: Air France
Fotó: Air France

Mi történik a függöny mögött? A La Premiere ülések egy pillanat alatt alakulnak át két méter hosszú, teljesen sima ággyá. A könyöklők teljesen visszahúzhatóak, óriási, 77 centiméternyi helyet felszabadítva maguk után. Ha az utas szeretne lefeküdni aludni, a személyzet egy a szétnyitott ülésre helyezett matraccal gondoskodik a kifogástalan kényelméről, melyhez hozzájárul még egy puha párna, illetve egy Sofitel MyBed paplan is. Amint a függönyöket behúzzák, felemelkedik a válaszfal, így még kevesebb fény jut be a kabinba, amely az utast körülölelve teljes nyugalmat biztosít.

Nézzen körbe az Air France La Premiere osztályán:

Párnamenü és pizsama

A Singapore Airlines első osztályának kialakítását kiterjedt kutatás előzte meg annak érdekében, hogy meghatározzák hogyan lehet a legjobban növelni a kényelmet. A végeredmény: teljesen vízszintesbe állítható ágy, párnamenü, Michelin-csillagos séf előírásai alapján készült fogások, méregdrága italok, HD moziélmény és mérnöki pontossággal tervezett világítás. A párnamenü azt jelenti, hogy az utas a preferenciájának megfelelő párnát kap az útra. Sem nagyobbat, sem kisebbet. Pizsamáról is gondoskodnak.

Fotó: Singapore Airlines
Fotó: Singapore Airlines

Luxuslakosztály tízezer méteren

Az egyik legjobb első osztály az Egyesült Arab Emírségekben működő Etihad Airways légitársaságé. A cég Residence néven kínál elképesztő ötcsillagos szállodák inspirálta luxusélményt a fedélzeten saját háromrészes lakosztályokkal (nappali, hálószoba, fürdőszoba). Gyakorlatilag olyan körülményeket teremtettek, mintha egy privát jeten repülnénk, vagy egy kis luxuslakosztályunk lenne tízezer méter magasan. A felszolgálóval, kényelmes ággyal, széles fotelekkel, masszázzsal, zuhanyzóval, prémium ételválasztékkal és méregdrága ajándékokkal kínált repülőjegy átszámítva közel tízmillió forintba kerül az Abu Dhabi-New York vonalon, és veszik mint a cukrot!

Sofőrszolgálattal a maximális komfortért

Az Emirates az első társaság, amely Boeing 777-es repülőgépet üzemeltet a Budapesten. Ez a géptípus 2015. december 1. óta repül menetrend szerint a Dubaj-Budapest útvonalon. A legmagasabb szintű kényelmet kívánják biztosítani utasaiknak, ennek megfelelően a Business és a First Class-en utazóknak kiegészítő sofőrszolgáltatást biztosít, hogy attól a pillanattól, amikor elindulnak otthonról, egészen a célállomásukig a lehető legkomfortosabban tegyék meg az utat. A First Class-en összesen 12 ággyá alakítható ülés áll rendelkezésre a Dubaj-Budapest útvonalon. Az ülések mellett üdítőkkel és frissítőkkel felszerelt saját minibár található, és az utasok finom borok és pezsgők közül választhatnak.

Fotó: Emirates
Fotó: Emirates

A társaság más járatain saját magánlakosztályt is választhatnak maguknak az utazók. Miután behúzták az ajtókat, a privát kabinban a világítás fényerejét maguk szabályozhatják, az ülések pedig egy mozdulattal ággyá alakíthatóak. A pihentető alvás után a kabinban található fésülködőasztal és tükör segítségével gyorsan felfrissíthetik magukat, és felkészülhetnek a következő napra. A hosszabb utak alatt jól eshet egy frissítő zuhany is. A fedélzeti Shower Spa tökéletes kikapcsolódást nyújt a First Class utasoknak, a Bvlgari kozmetikai cikkeknek és a Timeless Spa termékeknek köszönhetően pedig frissen és megújultan érkezhetnek meg. A Spa-t igénybe vevőknek az Emirates friss gyümölcsökből és zöldségekből készült tisztító és energetizáló itallal kedveskedik. Az Emirates a First és Business Class utasainak lehetővé teszi az A380 Fedélzeti Lounge használatát. Az utasok a kanapékban elhelyezkedve prémium röviditalokat, borokat, pezsgőket, koktélokat, söröket, és forró- illetve hideg üdítőket kóstolhatnak meg, és megismerhetik utastársaikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik