Élet-Stílus

Arcon harapott egy piton egy nőt, amikor meg akarta puszilni – videó

A kínai turista egy thaiföldi kígyófarmon pózolt a hüllővel, amikor valamiért úgy gondolta, jó ötlet lesz csókot nyomnia az állat fejére.

A 29 éves sanghaji nő egy turistacsoporttal látogatott el a thailföldi Phuketben található kígyófarmra, ahol egy showműsor után lehetőséget kaptak arra, hogy fényképeket készítsenek róluk a pitonnal. Az esetről szóló beszámolókban Jing Jing néven említett nő ekkor előrehajolva meg akarta puszilni a piton fejét, de az állat ekkor támadásba lendült, és arcon harapta a nőt.

A hétvégén történt esetről készített rövid videófelvétel futótűzként kezdett el terjedni a kínai közösségi oldalakon, majd a nemzetközi sajtóban is.

A kockás piton marása után a nőt a Phuket Nemzetközi Kórházba szállították, ahol több öltéssel varrták össze az orrát. A nő végül 135 ezer thai bát, azaz nagyjából egymillió forintos bánatpénzt kapott a kígyófarm tulajdonosától a kígyómarás miatt – jelentette a Bangkok Post. A nő közben már haza is tért Kínába – írta a Nanfang.

kínai turista kígyómarás

A kérdéses kígyófarm a Xinhua hivatalos kínai állami hírügynökség cikke szerint nem egy állatkert, hanem egy hagyományos gyógykészítményeket áruló cég telephelye, ahol a turistákat showműsorral is szórakoztatják. A Phuket Gazette információi szerint az eset után a helyi hatóságok elkobozták a kérdéses kígyót. Az állat tulajdonosa ellen pedig védett állat illegális birtoklása miatt indítottak eljárást. A 47 éves férfi akár négy évig tartó börtönbüntetést is kaphat – írta a thailföldi lap.  

Olvasói sztorik